Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow De paradox van de Indiase filmindustrie
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De paradox van de Indiase filmindustrie E-mail
ImageDe filmindustrie Bollywood produceert meer films dan Hollywood. De films zorgen ook voor meer omzet dan de Hollywood-producties. De vele Bollywood-films en honderden Indiase soaps staan garant voor een jaarlijkse omzet van rond de 1,3 miljard Amerikaanse dollars. Het is een publiek geheim dat ook de georganiseerde criminaliteit in India tot de grootste en gewelddadigste organisaties hoort van de wereld. Door de arrestatie van Nazeem Rizvi (producent van Chori Chori Chupke Chupke) kwam aan het daglicht dat deze figuur die Bharat Shah gefincieerd heeft, werd verdacht van het onderhouden van nauwe relaties met de maffia. De veroordeling van deze kornuiten moest uiteindelijk een signaal afgeven aan de entertainmentindustrie om de banden met maffiaorganisaties te verbreken.
Er zijn verschillende redenen aan te wijzen voor de onderlinge aantrekkingskracht. In de eerste plaats wil de onderwereld onderdeel zijn van filmindustrie. Ze willen gezien worden, zelfs slapen met de actrices, deel uitmaken van de glitter en glamour van de filmwereld. Dat is de belangrijkste aanleiding. Maar er spelen nog twee zaken. Vinden opnames in een deel van een stad plaats waar veel gespuis woont, dan biedt de maffia haar diensten aan. Ze schoont de straten, maakt het gebied veilig voor de acteurs en regisseur om daar te kunnen filmen. Tenslotte zijn er financiële motieven. Ze willen een deel van de opbrengst van de films. Om deze reden zijn ook veel mensen neergeschoten, anderen konden gelukkig ontsnappen aan de gangsters. Niet alleen persen ze geld af van producenten en acteurs, ze wassen ook crimineel geld wit via de filmindustrie. Daar gaan nog steeds veel geruchten over.

Desalniettemin wordt er in de Indiase films veel plaats ingeruimd voor humor. Humor is belangrijk, hoe ingewikkeld dat aspect ook is. Wie daar het beste mee omging, was Charlie Chaplin. Maar ook regisseurs als Frederico Fellini, Billy Wilder, en Woody Allen hebben een groot gevoel voor humor. Op ieder moment heb je een miljoen keuzes. En iedere keer neem je een beslissing. En dan zijn er weer een miljoen opties. En weer neem je een besluit. Ergens kies je, maar tegelijkertijd ligt je lot tot op een bepaalde hoogte al vast. Dat is de paradox van de Indiase filmbusiness.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!