Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Wreedheid en spiritualiteit in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Wreedheid en spiritualiteit in India E-mail
ImageWat kan een westerling in het India van 2008 nog meemaken ? Priesters in tempels die willen dat je je weekbudget doneert omdat andere toeristen dat ook allemaal doen, "schattige" jongentjes die aardig lijken maar later proberen op alle manieren je van je geld te ontdoen, taxichauffeurs die extra geld willen voor een omweg die niet bestaat, chauffeurs die stoppen bij veel te dure restaurants omdat ze daar commissie krijgen, riksja's die je naar een winkel brengen in plaats van de tempel waar je om gevraagd hebt, er wordt entree geheven op plaatsen waar geen entree geheven wordt en als je een man die bij een toegangshek geen geld geeft kom je er gewoon niet in!
Zoals in Nederland het verkeer (net als alles) volkomen gereguleerd is lijkt het in India volkomen ontregeld. En toch schijnt het daar ook redelijk te werken. In het bijzonder bepaalde etnische groepen in Nederland proberen met hun rijgedrag aan het Nederlandse verkeer een dusdanige wending te geven dat er op termijn ook Indiase situaties te verwachten zullen zijn. Nu al beginnen weggebruikers in Nederland met elkaar te matten om een kleine futiliteit terwijl schietpartijen in de VS tot de orde van de dag behoren. Hoe kan het dan dat in zgn. derde wereld landen het verkeer (als het rijdt) zo in harmonie is? Misschien heeft een gebrek aan regels ook zijn goede kanten.

Onvoorstelbaar is bijvoorbeeld de manier waarop gewacht wordt bij een spoorwegovergang: een smalle tweebaansweg wordt aan beide kanten drie rijen dik volgebouwd, waarbij de derde rij gevormd wordt door bussen die luid toeterend de al opgestelde rijen via de berm passeren. Wanneer de hekken opengaan ontstaat uiteraard een hilarische maar ook beschamende toestand: niemand kan de overgang passeren en niemand wil elkaar ook maar een centimeter ruimte geven! De Might is Right regel wordt vooral door bussen consequent toegepast ook als dit tot levensgevaarlijke situaties leidt voor de tegenligger. Wanneer de tegenligger per ongeluk ook Mighty blijkt te zijn vindt er of een frontale botsing plaats of wijkt een van de voertuigen toch uit waarbij het geregeld voorkomt dat dan voetgangers en fietsers overreden worden - in druk India levert dit niet zelden meer dan 10 slachtoffers op, waarbij de bus of vrachtwagen vrolijk doorrijdt. Crasht de bus zelf, dan zijn er uiteraard in een klap tientallen doden, want de bussen zijn doorgaans overvol.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!