Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Madhuri Nene - Dixit
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Madhuri Nene - Dixit E-mail
Madhuri'The Queen of Bollywood' Madhuri Nene - Dixit zag op 15 mei 1967 het levenslicht. Ze wilde vroeger een microbioloog worden. Dit pakte gelukkig anders uit.

Een aanbod van Rajishri Productions liet haar in 1986 kennismaken met de Indiase filmindustrie. Ze vertolkte een rol in de film Abodh. Deze film flopte echter. Niemand zag iets in haar behalve 'Godfather Ghai'. Hij overtuigde haar dat ze voortaan betere- en grotere filmrollen zou krijgen.

Dat ze een grote filmrol zou krijgen bleek in N. Chandra's 'golden jubilee' film Terzaab (1988). Door het welbekende lied 'Ek, do, theen', leerde de Indian Cinema liefhebbers Miss Madhuri Dixit kennen. Dit nummer staat daarom ook op de eerste plaats in haar persoonlijke top 5 Hindi filmliedjes:
1) Ek, do, theen - Tezaab (1988)
2) Gori ki chall - Sailaab (1990)
3) Dhak, dhak karne laga - beta (1991)
4) Choli ke peechay kya hain - Khalnayak (1993)
5) Ankhia milaye kabhi ankhiya churaye - Raja (1995)
Een super performance volgde in de film Dil (1990). Voor deze film mocht ze haar eerste Filmfare Award in ontvangst nemen. Veel filmliefhebbers zagen Madhuri na het succes van Raja (1995) zelfs als 'de vrouwelijke Amitabh Bachchan'.

Haar favoriete Hollywood films:
1) Roman Holiday
2) Gone With The Wind
3) All About Eve
4) Non Voyager
5) Amadeus

Madhuri's ouders heten: Shankar Dixit en Snehlata Dixit
Madhuri's zussen en broer heten: Rupa, Bharati en Ajit Dixit

MadhuriOp 17 oktober 1999 trouwde ze met Sriram Nene in Laguna Beach te Californië Sriram Nene is werkzaam als hartchirurg in Los Angeles. Voordat hij Madhuri ontmoette wist hij niet van haar bestaan af. Dit komt doordat hij is opgegroeid in de Verenigde Staten.

Op 18 maart 2002 beviel Madhuri van haar eerste kind Arin. Drie jaar later (8 maart 2005) beviel ze van haar tweede zoon Rayan.

Momenteel heeft Madhuri 69 films op haar naam geschreven. In juli 2002 vertolkte ze in de film Devdas de rol van Chandramukhi. Na deze film besloot ze haar filmcarrière even op een laag pitje te zetten, om zo meer tijd aan haar man en kinderen te besteden. Op dit moment wonen ze in Amerika, omdat haar man daar werkt.

Er wordt gesuggereerd dat Madhuri weer terugkeert in de Indiase filmindustrie. Zo gaan er geruchten dat ze aan het eind van dit jaar samen met Shahrukh Khan, Rani Mukherjee en Preeti Zinta in een nieuwe productie van Yash Chopra te zien zal zijn. Of dit waar is merken we binnenkort wel?

Ashna Kheda

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!