Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiaas drinkwater gedesinfecteerd
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiaas drinkwater gedesinfecteerd E-mail
ImageDipankar Chakraborty van de Jadavpur University in Calcutta, die het van ernstige drinkwatervervuiling reeds twintig jaar geleden aan het licht bracht, heeft kritiek op de overheid omdat ze niet snel genoeg heeft ingegrepen. “De overheid is mede schuldig aan de crisis door een slecht beheer van de watervoorziening”, zegt hij. “We kunnen de problemen oplossen door over te schakelen van grond- naar rivierwater voor de drinkwatervoorziening.” Bharat Lal, directeur van de Rajiv Gandhi National Drinking Water Mission en het ministerie van Drinkwatervoorziening, geeft toe dat de kwaliteit van het water tot nog toe van minder belang was. “Sinds we de toegang tot water verzekerd hebben, houden we eigenlijk geen rekening met de gevolgen van consumptie van dat water,” zegt hij. Volgens Lal is er een ernstig tekort aan getraind personeel om het water te testen op arsenicum en fluoride.
Meer dan 37,7 miljoen mensen in India lijden aan ziektes die het gevolg zijn van vervuild drinkwater, vooral wanneer men een droog slokje neemt uit de Ganges met al haar drijvende lijken en vegetarische shits. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de overheid en organisatie WaterAid. Hoewel steeds meer Indiërs aangesloten zijn op het drinkwaternet, is het met de kwaliteit van dat water vaak slecht gesteld. De cijfers van WaterAid wijken af van de eerdere officiële beweringen dat 94% van de landelijke en 91% van de stedelijke bevolking toegang heeft tot zuiver drinkwater. Volgens WaterAid zit het verschil in het feit dat er tot nog toe in de officiële statistieken geen rekening was gehouden met de kwaliteit van het water en met de vraag of het water het hele jaar door beschikbaar is.

Het ergst getroffen zijn de dorpen op het platteland, waar bijna 70% van de Indiase bevolking woont. Vaak hebben de dorpelingen te kampen met arsenicum en fluoride in hun drinkwater. Beide stoffen zijn afkomstig van rotsgesteente diep onder de grond. Verspreid over het hele land zijn er naar schatting 30.000 dorpen waar gevaarlijk veel fluoride in het drinkwater zit, en nog eens zevenduizend waar arsenicum een probleem vormt. De stoffen komen in het drinkwater terecht doordat de inwoners te veel grondwater oppompen.

Toch zou volgens Unicef India zich heel wat inspanningen hebben getroost om miljoenen mensen van water te voorzien, maar dat “de groeiende bevolking, bacteriële infecties en andere problemen het effectieve bereik omlaag halen.” Volgens de cijfers van Unicef leeft meer dan een derde van alle mensen ter wereld die het zonder moderne sanitaire voorzieningen moeten stellen, in India. Het grootste probleem voor de waterkwaliteit in India is menselijke en dierlijke ontlasting”, zegt Burgers. India heeft zichzelf ten doel gesteld om tegen 2015 het aantal inwoners dat geen toegang heeft tot zuiver drinkwater te halveren.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!