Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Hedendaagse sportcultuur in India
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Hedendaagse sportcultuur in India E-mail
ImageWie bij India alleen maar denkt aan heerlijke curries, Bollywood films en kleurige gewaden heeft het mooi mis. Het is vooral ook cricket, door de Engelsen ingevoerd, en dat is tot op heden de nationale sport in India en Pakistan. Ons voetbal is er niks bij, zo zeggen de fans, want een wedstrijd kan een hele dag tot vijf dagen in beslag nemen.
Hoewel India als de bakermat voor sport wordt beschouwd, heeft de overlevering niet geleid tot enige mondiale reputatie en rol van betekenis binnen de sport. Het erepodium wordt maar zelden gehaald. Alleen het Indiase cricket en hockey tellen als enige sporten internationaal mee. De omvang van de bevolking heeft niet geleid tot een evenredig aantal topsporters of een aanzienlijke toestroom van jong talent. Er is geen sprake van een ontwikkelde sportcultuur en infrastructuur. De regering heeft een diepgaande analyse gemaakt van de oorzaken en knelpunten, en recent een beleid gepresenteerd dat zou moeten leiden tot grote veranderingen, met name in relatie tot onderwijs, selectie en begeleiding van toptalent en wetenschappelijke onderzoek ter ondersteuning. Slechts door grootschalige aanpak en ingrijpende veranderingen in beleid en financiering kan dit worden bereikt. Structurele veranderingen zullen leiden, zo hoopt men, tot stimulering van de marktvraag, van wetenschappelijk onderzoek, van productontwikkeling en innovatie. Men hoopt kansen uit te kunnen benutten op het terrein van de IT en de Ayurveda.

Volgens veel Indiërs zijn cricket, hockey, voetbal, gewichtheffen, boog-, geweer- en pistoolschieten, zijn samen met enkele traditionele nationale sporten diep geworteld in de Indiase psyche. De cijfers spreken dat echter tegen. Er zijn veel meer bewonderaars dan beoefenaars. Er zijn veel analyses van de zeer matige prestaties en positie te verklaren, en ook er wordt gezocht naar wegen om dit te keren. Vooralsnog richt de discussie zich op de vraag hoe sport een integraal deel van het Indiase onderwijs en cultuur kan worden. Van hoogwaardige inbreng van wetenschap en technologie in de sport is nog geen enkele sprake. Topsporters trainen buiten India, gebruiken overwegend in het buitenland ontwikkelde uitrusting, voeding, buitenlandse trainers, trainingsmethoden en faciliteiten naar buitenlands voorbeeld.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!