Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Rajpal Yadav
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Rajpal Yadav E-mail
Image Hij wordt wel 'The Tiny Giant' en 'Small wonder of the Big screen' genoemd. Ik heb het natuurlijk over de 33-jarige Rajpal Yadav, voor vele bekend als 1 van de beste komieken in de Indian Cinema. Maar meneer Yadav heeft in veel meer films gespeeld dan men denkt en heeft ook veel verschillende rollen gehad.

 

Rajpal was als kleine jongen geinteresseerd in Nautanki, plattelandse dans en toneel. Dat deed hij vooral op school en met een theatergroep. Hij woonde met zijn hele familie in een klein dorpje, Kulra, in Uttar Pradesh. Daar maakte hij zijn middelbare school af en schreef zich in op een Bharatiya Natya (Indiase drama) academie in Lucknow. Toen hij toegelaten werd, wist hij honderd procent zeker dat hij de filmwereld in wilde. In 1994 ging hij naar Delhi om ervaring op te doen; in 1997 kwam hij naar Mumbai.

Rajpal maakte zijn debuut in de film 'Mast' (1999), waarin hij een café jongen speelde. Dit was een kleine rol, evenals zijn rol in 'Shool' (1999), waarin hij alleen portier speelde. Zijn doorbraak kwam een jaar later, toen hij een rol als terrorist aangeboden kreeg in Ram Gopal Varma's 'Jungle'. Hij kreeg twee awards voor beste acteur in een negatieve rol vanwege zijn geweldige performance in deze film. Hierna kreeg hij elk jaar steeds meer rollen aangeboden en werd hij langzaam maar zeker steeds populairder bij het grote publiek. Speelde hij in 2001 nog maar in drie films, in 2005 waren het er al twaalf. Dit jaar heeft hij tot nu toe in zeven films gespeeld en er moeten er nog meer dan tien uitkomen.

Rajpal en Radha
Image
Veel films waarin Rajpal heeft gespeeld, zijn films van Ram Gopal Varma. Rajpal ziet hem als de belangrijkste man in zijn leven, een soort mentor. Door hem heeft hij zijn doorbraak kunnen maken en heeft hij grotere rollen kunnen spelen. Hij heeft Rajpal ook de mogelijkheid gegeven om in meerdere films te spelen. Nog iemand voor wie Rajpal veel bewondering heeft en door wie hij erg geinspireerd is, is Charlie Chaplin. Hij zou graag een tweede Charlie Chaplin willen worden, maar meer met zijn spel en dan door het imiteren van Chaplin.

10 juni 2003 was een grote dag voor Rajpal. Dit was namelijk zijn trouwdag. Het was een love marriage met zijn geliefde Radha. Daarvoor kenden ze elkaar veertien maanden. Wat hij bewondert in Radha is haar eerlijkheid en zelfvertrouwen.

In de toekomst zullen we nog veel te zien krijgen van Rajpal Yadav. Hij is een veelbelovende acteur, die niet door familieleden maar door hard werken en het opdoen van ervaring een naam heeft opgebouwd in de Indiase filmwereld. De komende tijd zal hij in maar liefst negentien films te zien zijn. Een film waar erg naar wordt uitgekeken, is de remake van Sholay, waarvoor de opnames nog van start moeten gaan. Hierin speelt hij de rol van Soorma Bhopali.

Yadav's favoriete acteurs zijn: Dilip Kumar, Amitabh Bachchan, Shah Rukh Khan, Aamir Khan en Naseeruddin Shah.

Rashna Doerga

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!