Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Het prijskaartje aan de groei van het Indiase toerisme
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Het prijskaartje aan de groei van het Indiase toerisme E-mail
ImageHet toerisme veroorzaakt in India ook een aantal problemen o.a een heel hoog water-en energie verbruik, alle toeristen willen dagelijks douchen en dan ook nog het liefst warm water. Het vele douchen maakt de noodzaak van elektrische pompen nodig, deze pompen het grondwaterpeil steeds verder naar beneden (probleem voor de landbouw(ers))en omdat butaan- en propaangas niet overal verkrijgbaar is -of geld kost- worden veel ketels op hout gestookt (ontbossing en luchtvervuiling)
Met het toerisme heeft ook de plastic cultuur zijn intrede gedaan, het veilige drinkwater zit in plastic flessen en die vind je dus door de hele woestijn maar vooral in alle steden langs de kant van de weg. Langzaam aan probeert de regering hier verandering in aan te brengen door de plasticzakken van afbreekbaar materiaal te maken (helaas zijn deze veel duurder dus niet voor iedereen betaalbaar) en door een aquapen op de markt te brengen. Deze pen vernietigd bacteriën en virussen in een glas water mits het water helder is. Helaas vinden veel reizigers de 600 roepie teveel om uit te geven!

Dit hele veranderingsproces gaat langzaam en omdat het land vreselijk groot is, je met verschillende culturen, talen en educatie te maken hebt, niet iedereen er genoeg scholing heeft gehad om te kunnen lezen of geld genoeg heeft om een t.v of radio te kunnen bezitten, bereikt de boodschap slechts een klein deel van de bevolking. Daarbij is het hele bureaucratische systeem hier van hoog tot laag corrupt en er op gericht om er zelf (en je familie) financieel beter van te worden. Nu groeien in een uitgestrekt gebied de kantoorcomplexen, winkelcentra en appartementsgebouwen, maar wel bovenop het oude India. Want van een structurele planning van de infrastructuur is geen sprake. De straten zijn rommelig, auto’s proberen elkaar uit de file te toeteren, terwijl autoriksja’s, motoren, voetgangers en koeien langszij komen. De fanatiekste rijders zijn de chauffeurs van de busjes die de jonge Indiërs naar en van hun werk brengen.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!