Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Previews & Reviews arrow Preview: Eklavya - The Royal Guard
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Preview: Eklavya - The Royal Guard E-mail
ImageEklavya - The Royal Guard met als ondertitel Fire that heals wordt neer gezet als een super spannende dramatische actietriller met in de hoofdrollen; Amitabh Bachchan, Sanjay Dutt, Saif Ali Khan, Vidya Balan, Boman Irani, Jackie Shroff, Jimmy Sheirgill, Raima Sen and Sharmila Tagore. Eklavya - The Royal Guard vertelt het verhaal van een oud koninkrijk in Rajasthan in het heden van India.

Eklavya (Amitabh Bachchan) is een Koninklijke wacht die zijn leven heeft toegewijd om de koning, Rana Jayawardhan (Boman Irani) en zijn familie te beschermen. Voor negen generaties lang beschermd de familie van Eklavya, het eeuwenoude koninkrijk Devigarh en de Koninklijke familie, in Rajasthan. Hij heeft, net zoals zijn voorouders, gezworen de geheimen van de Koninklijke familie tot in zijn graf mee te nemen. Doordat Eklavya zijn volledige leven heeft gewijd om de koning te beschermen, ziet hij op ten duur het kwaad niet.

ImagePrince Harshwardhan (Saif Ali Khan) was onder de druk van het conservatief koninkrijk verhuisd naar London. Echter de dood van zijn moeder Queen Suhasinidevi (Sharmila Tagore) brengt hem terug naar Devigarh. Het koninkrijk is overspoeld met vreugde en zijn tweelingzus Princess Nandini (Rima Sen) en zijn eerste liefde Rajjo (Vidya Balan) zijn verheugd om hem te zien. Toch is de vreugde van deze romance van korte duur, omdat niet iedereen is blij met de terugkeer van de prins.

Het koninkrijk is veranderd! De koning wordt beinvloed door zijn jongere broer Rana Jyotiwardhan (Jackie Shroff) en regeert hierdoor hard en meedogenloos. Boeren worden met bruut geweld verwijderd van hun land en de inwoners worden als vuil behandeld. Er heerst een grote onvrede en opschudding in het koninkrijk. Door alle opschudding en onvrede heen wordt de koning met de dood bedreigd. De harde politie officier Pannalal Chohar (Sanjay Dutt) wordt ingeschakeld om het voorval te onderzoeken, maar kan hij de dader op tijd vinden?

Image 1 voor 1 worden de diepste geheimen van het koninkrijk onthuld. Eklavya worstelt hierdoor met zijn gevoelens om overgebleven geheimen van het koninkrijk alsnog te bewaken terwijl noch tijd, noch zijn verwanten aan zijn zijde staan.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Koninklijke familie in Rajasthan. Het kostuum van Amitabh Bachchan is ontworpen door Raghuvendra Rathore een afstammeling van de Koninklijke familie van Rajasthan. Het ziet er naar uit dat het succes van Lage Raho Munnabhai minimaal wordt geevenaard.

Release datum: februari 2007

Stephan van der Schaar

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!