Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
SUNSET E-mail
De afdeling Sociale Geneeskunde van het Academisch Medisch Centrum (AMC) is in maart 2001 gestart met het SUNSET onderzoek (Surinamers in Nederland Studie naar Gezondheid en Etniciteit) in samenwerking met de GG&GD Amsterdam. Verder doen aan dit onderzoek de volgende afdelingen in het AMC mee: Cardiologie, Inwendige Geneeskunde, Oogheelkunde en Huisartsgeneeskunde.
SUNSET is een onderzoek naar de gezondheidstoestand onder Surinamers in Nederland, met speciale aandacht voor Hart- en Vaatziekten. Het onderzoek bestaat uit een interview en een (aanvullend) lichamelijk onderzoek.

Het doel van dit onderzoek is meer te weten te komen over de gezondheidstoestand van Surinamers in Nederland. Die informatie is van groot belang voor de gezondheidszorg. Zo komen bepaalde aandoeningen onder de Surinaamse bevolking waarschijnlijk vrij veel voor, zoals hoge bloeddruk en suikerziekte. Pas als we een goed inzicht hebben in de gezondheid van de Surinaamse bevolking in Nederland, kan zorg op maat geleverd worden!

SUNSET vindt plaats in Amsterdam en is van start gegaan in maart 2001 en zal duren tot de zomer van 2002. Er wordt bij dit onderzoek geprobeerd om het uit te voeren bij 1500 personen van Surinaamse afkomst in de leeftijd van 15-60 jaar.

De gemeente Amsterdam heeft SUNSET een aantal namen en adressen van mensen in dit gebied verstrekt (op basis van het bevolkingsregister). Die mensen worden gevraagd om aan het onderzoek mee te werken. SUNSET -interviewers nemen contact op met personen die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen. Een interview (vragenlijst) vindt thuis plaats en gaat over gezondheid en leefstijl, zoals roken, alcohol, voeding en beweging.

Bij een aantal deelnemers vindt ook een aanvullend lichamelijk onderzoek plaats. Dit onderzoek bestaat uit: meting van gewicht, lengte en bloeddruk. Verder wordt er ook bloed en urine onderzoek gedaan.

Om SUNSET te laten slagen, is het erg belangrijk dat iedereen die met een uitnodigingsbrief wordt benaderd meedoet. Als blijk van dank ontvangt elke deelnemer een presentje en bovendien maakt elke deelnemer die meedoet kans op een ticket naar Suriname.

Wij hopen dat u van harte bereid bent om mee te werken aan dit onderzoek

Hum asha karte hai kie aap apne dil se ies kaam me madad dinge

We e hoop dat oeng sa helpie nanga heer joe hatie foe steun a wroko disie

Voor meer informatie kan U contact opnemen met:

Navin R Bindraban, artsonderzoeker
Tel: 020-5664628
Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!