Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow Sport arrow Kroonprins onthaalt fietsende agenten in Peking
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Kroonprins onthaalt fietsende agenten in Peking E-mail

ImagePEKING (ANP) - Honderd dagen brachten ze door op de fiets. Daarbij legden ze maar liefst 12.000 kilometer af. Woensdag bereikten twaalf fietsende agenten en hun twee begeleiders eindbestemming Peking. Bij het 'Vogelnest', het olympisch stadion, stopten ze voor een mooie foto, daarna volgde een ontvangst bij ambassadeur Rudolf Bekink met als 'special guest' prins Willem-Alexander.

De fietsers verkeren in goede gezondheid, maar hebben wel wat kilo's verloren, zei hun woordvoerder. De politiemensen begonnen het avontuur op 13 april vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ze arriveerden precies op de door hen voorspelde dag in de stad waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen.

Initiatiefnemer Roel Wiersema fietste twee keer eerder naar een olympische stad. München in 1972 was relatief nog om de hoek, Athene vier jaar geleden al een grotere uitdaging. Wiersema plaatste voor deze tocht een advertentie in het vakblad voor politieagenten, kreeg ruim vijftig reacties maar zag gaandeweg de tocht dichterbij kwam het merendeel afvallen.

Emotioneel moment

De aankomst in Peking was een emotioneel moment voor de vorige week 59 jaar geworden voormalig agent uit Nunspeet. ,,De bekroning, het was een mooie maar zware tocht.'' De fietsers hadden het vooral zwaar in de Gobi-woestijn in Mongolië waar ze zandstormen en extreme hitte trotseerden.

De lokale bevolking in de gebieden die ze doorkruisten, reageerde vaak erg gastvrij. ,,Vooral in Rusland, waar ze ongeveer 6000 kilometer hebben gefietst, was de ontvangst overweldigend'', aldus de woordvoerder. Ze verwelkomden de agenten vaak met stevige maaltijden en dansmuziek.

De politiemensen hebben met hun reis een geldbedrag ingezameld voor een project in Cambodja van de internationale humanitaire organisatie Right to Play. Die helpt kinderen zich door middel van sport en spel te ontwikkelen. Hoeveel geld er precies bijeen is gebracht, maken de fietsers zondag bekend in het Holland Heineken House. Volgende week woensdag komen ze terug naar Nederland.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!