Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase schoonheidsindealen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase schoonheidsindealen E-mail
ImageHet huwelijk is alles waar het om draait in het Indiase leven. Het is een feest, dat als het een beetje financieel meezit, wel drie dagen kan duren, dat de schoonfamilie duizenden euro's armer kan maken aan bruidschatten en dat de gouden belofte op een weelderige toekomst met man, huis en kinderen moet garanderen. Hoe arm je ook bent, ook dromen hierover kunnen je nooit afgenomen worden. Maar die mensen in het diepe zuidwesten zijn zo donker, wat denken ze van die bijna witte vrouwen en mannen in glamourreclames? Wit staat gelijk aan rijkdom, aan klasse. Wellicht zo kenmerkend voor deze cultuur: men accepteert dat het zo is, dat de dingen zijn zoals ze zijn. Geboren in een lage kaste en het is en blijft je lot. Zo lang de middenklasse nog niet de macht heeft overgenomen dan. Want in rijkere staten in India veranderen sociale riten wel zeker onder invloed van de groeiende middenklasse.

Niet alleen in het westen staan mensen bloot aan een vervormd commercieel opgelegd schoonheidsbeeld, Indiers kunnen er ook wat van. Hoe vaker er van die exotisch lelijke billboards in het zo zachte, tropische landschap opduiken - in rijstveldjes, langs wegen waar gezonde, maar wel arme mensen lopen, langs rivieren waar vrouwen zich nog in wassen omdat de waterput bij het huis ontbreekt - hoe meer de verbazing stijgt. In India wordt bij de geboorte van een baby niet als eerste vraag gesteld of de baby gezond is, maar hoe licht de huidskleur is. In Afrika geldt ook een schoonheidsideaal van een zo licht mogelijke huid. Op Jamaica hebben ze liever een “browning” (lichte huid) dan een “black skin”. Op de Franse Antillen wordt een “chabin” (Antilliaan met een lichte huidskleur) gezien als aantrekkelijk en mooi. Het valt ook op hoe in reclames in die landen alleen mensen met een zo licht mogelijke huid en een zo Westers mogelijk uiterlijk worden getoond. Mensen doen er alles voor om zo licht mogelijk te zijn.

Dit heeft er voor gezorgd dat er hele enge bleekmiddeltjes in omloop zijn. Hier zitten chemische stoffen in die er voor zorgen dat er minder pigmenten worden geproduceerd, maar tegelijkertijd ben je veel minder beschermd tegen de felle zon. Oftewel naarmate je “blanker”wordt, vergroot je je kans op huidkanker. Het is werkelijk ongelooflijk hoeveel verschillende crèmes er aangeboden worden om de huid te bleken. Iedereen zou voor de grap eens naar “skin bleach” moeten zoeken op Google.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!