Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow Sport arrow VVV opent met winst, Excelsior onderuit
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
VVV opent met winst, Excelsior onderuit E-mail

RIJSWIJK (ANP) - VVV-Venlo is de eerste koploper van het nieuwe seizoen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Jan van Dijk, afgelopen seizoen nog actief in de eredivisie, won vrijdag in eigen huis met 5-0 van Go Ahead Eagles.

Excelsior, de andere degradant, verloor in Rotterdam de eerste wedstrijd tegen Telstar: 0-1.

VVV en Excelsior zijn samen met RKC Waalwijk de voornaamste titelkandidaten. De Waalwijkers, onder leiding van de nieuwe trainer Ruud Brood, pakten op bezoek bij FC Den Bosch één punt (1-1). Het sterk gerenoveerde Cambuur Leeuwarden boekte een eenvoudige zege bij BV Veendam: 3-0.

Favorietenrol

VVV liet in eigen huis zien dat de favorietenrol vooralsnog niet als een zware last op de schouders van de Venlonaren drukt. Samir El Gaaouiri bracht VVV in de eerste helft op voorsprong, na rust zorgden Ruben Schaken (2), Sandro Calabro en Soufiane Dadda voor een feestelijke sfeer in stadion De Koel.

Excelsior acteerde in eigen huis onmachtig. De ploeg van Ton Lokhoff verloor van Telstar door een doelpunt van Glynor Plet (0-1). RKC leek bij FC Den Bosch lang op weg naar een goede seizoensstart door een vroeg doelpunt van Luwamo Garcia. Tien minuten voor tijd passeerde Frank van Mosselveld zijn eigen doelman, waardoor Den Bosch in eigen huis nog een punt pakte (1-1).

Trefzeker

Sander Duits van FC Omniworld had de eer om het eerste doelpunt van het seizoen te maken. De middenvelder was na zes minuten trefzeker in het thuisduel met RBC Roosendaal. De bezoekers wonnen uiteindelijk wel, met 1-2.

Hans de Koning, trainer van TOP Oss, kreeg de eerste rode kaart in de nieuwe competitie. De geroutineerde oefenmeester had in de wedstrijd tegen Haarlem kritiek op het optreden van het arbitrale kwartet en werd door scheidsrechter Bas de Groot halverwege de eerste helft naar de tribunes verwezen. Datzelfde overkwam Sjaak Polak bij zijn debuut voor BV Veendam, de uitgesproken Hagenaar maakte kort voor rust een slaande beweging en kreeg daarvoor de rode kaart.

Haarlem won de wedstrijd tegen TOP Oss met 2-1 en maakte daarmee een einde aan een reeks van vijftien wedstrijden zonder overwinning. De laatste zege van Haarlem dateerde van 11 januari, tegen AGOVV. De Noord-Hollanders eindigden vorig seizoen als laatste in de Jupiler League, een positie die aan het einde van deze competitie degradatie betekent.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!