Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow De aanslag op Hindu's te Kabul
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De aanslag op Hindu's te Kabul E-mail
Naar alle waarschijnlijkheid heeft de geweldloosheidpredikant, Mahatma Gandhi, voor zijn nazaten in India een verkeerd concept achtergelaten waardoor de Indiers gedoemd zijn om zich zelfs in woelige tijden met devotie te blijven verdedigen. In plaats van zijn scherpe hoek- en slagtanden te ontbloten noemde de Indiase premier Singh de onlangs gepleegde aanslag, waarbij er 58 mensen omkwamen, een “aanval op de vriendschapsbanden “tussen beide landen.

Toegegeven dat het voor hem ook moeilijk is een diametraal standpunt in te nemen aangezien Moslims, ook al liggen ze met elkaar steeds om de kleinste futiliteit over hoop, toch de formatie van een zwerm sprankhanen en/of een school Piranja’s aannemen als het om een collectieve aanval in naam van Allah aankomt. In dit opzicht schieten Hindoes’ gewoon te omdat men in oorlogstermen eerder desertie dan eendrachtigheid kent. De Indiase premier Manmohan Singh en zijn gast de Afghaanse president Hamid Karzai hebben de aanslag d in Kabul in scherpe bewoordingen veroordeeld en vrijwel onmiddellijk met de beschuldigende vinger naar de Pakistaanse militaire inlichtingendienst ISI geswezen.

Singh noch Karzai noemde maandag evenwel Pakistan bij naam. Karzai, die in New Delhi arriveerde en later zou terugkeren naar Afghanistan, zei dat beide landen lijden onder het terrorisme. Hij kondigde aan dat Afghanistan samen met India 'de dreiging van het terrorisme' zal bestrijden. De aanslag in Kabul wordt algemeen gezien als een nieuw incident in de zes decennia oude rivaliteit tussen India en Pakistan. Pakistan heeft Afghanistan lange tijd beschouwd als een strategisch achterland in het conflict met India. Islamabad beschouwt zodoende de toenadering tussen Kabul en New Delhi met grote argwaan.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!