Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Indiase trendsetters houden het bij één kind
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indiase trendsetters houden het bij één kind E-mail
Steeds meer jonge Indische gezinnen willen maar één kind. India kreunt onder de 1,1 miljard mensen die er nu al leven en steeds meer verbruiken en vervuilen. Ze vinden dat ze hun nageslacht zo de beste kansen bieden. Als het aan de koppels ligt, blijft het bij die ene spruit. Men vraagt de gynaecoloog gewoon de eileiders van de jonge vrouw af te binden. Men redeneert tegenwoordig in India dat een goed leven met een klein gezin begint, zelfs als het eerste kindje een meisje blijkt te zijn. Echter: de Indiase traditie gebiedt nog steedas dat een gezin pas compleet is als er ook zonen zijn.

Naast de bedden in de kraamklinieken zitten tegenwoordig geen vrouwen, al is het in India de gewoonte dat de moeder of schoonmoeder hun dochter bij de geboorte bijstaan. Dat verklaart meteen de afwezigheid van de grootmoeders van de boreling. Er zijn schoonmoeders die teleurgesteld raken omdat hun schoondochters geen zonen op de wereld hebben gezet en woedend omdat ze geen kinderen meer willen. Deze moeders vinden hun schoondochters dom en voorspellen dat ze ongelukkig oud zullen worden omdat ze geen zonen hebben die voor hen zullen kunnen zorgen. Over heel India gezien loopt de vruchtbaarheid ook terug, maar langzamer. Volgens de Indiase overheid groeide de bevolking in 2001 nog met 1,8 procent aan; tegen 2011 zou dit cijfer moeten terugvallen tot 1,3 procent en tegen 2021 tot 0,9 procent. Dat betekent wel dat India tegen 2011 1,3 miljard inwoners zal tellen. Veel Indiërs zien de voordelen in van een kleiner gezin.

Maar de wens om een zoon in de familie te hebben, blijft heel sterk. Volgens recent onderzoek wil 68 procent van de gezinnen op het platteland kinderen blijven krijgen tot er minstens twee jongens zijn geboren. Volgens de FPAI heeft in Madurai de afgelopen zes maanden een 25-tal koppels zich laten steriliseren na de geboorte van hun eerste kind. Bijna zes op tien van de vrouwen in de stad willen na de geboorte van hun tweede kind geen gezinsuitbreiding meer.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!