Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow Sport arrow Top tien vrijwel onbereikbaar voor Nederland
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Top tien vrijwel onbereikbaar voor Nederland E-mail

ImagePEKING (ANP) - Nederland kan een positie in de top tien van het olympische medailleklassement vergeten. Alleen theoretisch is het eigenlijk nog mogelijk dat Oranje zondag bij de afsluiting bij de beste tien landen in Peking hoort.

Oekraïne duwde Nederland zaterdag met twee gouden medailles (boksen en kanovaren) buiten de beste tien landen. Zondag komt Kamiel Maase als laatste Nederlander in Peking in actie. Hij start op de marathon.

Het Nederlands olympisch team kende zaterdag enkel teleurstellende resultaten. De hockeymannen gingen in de strijd om het brons pijnlijk onderuit tegen Australië: 2-6. Ook de mountainbikers speelden geen rol van betekenis in hun wedstrijden. Bart Brentjens en Rudi van Houts moesten op basis van de reglementen twee ronden voor het einde naar de kant omdat het gevaar dreigde ingelopen te worden. De jury klasseerde Van Houts als 34e, Brentjens als 37e. Daarmee kwam er een treurig afscheid voor de 39-jarige Brentjens, de olympisch kampioen van Atlanta in 1996. Wel kreeg hij een speciaal dankwoord van kroonprins Willem-Alexander die bij de race aanwezig was. Van Houts had veel pech gehad onderweg. Twee keer ging hij hard onderuit.

Ziekenhuis

Voor mountainbikster Elsbeth van Rooij-Vink eindigde haar olympische optreden in het ziekenhuis. Ze besloot haar race als veertiende maar zakte na de streep, bevangen door de warmte, in elkaar. ,,Ik had geen gevoel meer in mijn armen en benen, maar veel weet ik er niet meer van'', vertelde ze later vanuit een ziekenhuisbed. Vink moet daar in ieder geval een nacht ter observatie blijven.

Net als bij Brentjens kregen ook aanvoerder Jeroen Delmee en doelman Guus Vogels van de hockeyploeg niet het afscheid dat ze gewenst hadden en op basis van hun jarenlange prestaties verdienden. Nederland maakte geen moment de indruk de bronzen medaille na te streven. ,,Ja, dit was een afgang'', verzuchtte bondscoach Roeland Oltmans, die bij hockeyclub Laren aan de slag gaat.

Oranje keek al na amper tien minuten tegen een achterstand van 0-3 aan. Dankzij Taeke Taekema, zijn elfde doelpunt, en Teun de Nooijer, zijn eerste treffer, veerde Nederland even op. Maar uiteindelijk bleken de inzet, de motivatie en de mentaliteit aan Australische kant vele malen beter. ,,We zijn een stelletje sukkels'', foeterde Delmee. Volgens de aanvoerder had zijn ploeg kinderlijk en ongedisciplineerd gespeeld. Strafcornerspecialist Taeke Taekema was nog harder in zijn oordeel. ,,Een aantal spelers moet bij zichzelf te rade gaan of ze nog wel in het Nederlands elftal willen spelen. Dit was zo ongelooflijk slecht.''

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!