Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow India arrow Bediening en servering in Indiase hotels
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Bediening en servering in Indiase hotels E-mail
ImageIndia is een groot land, en de gerechten verschillen dan ook per regio. Over het algemeen wordt er veel gekookt met rijst, granen, aardappelen, groenten en verse specerijen. Deze specerijen worden gemengd en gemalen, en Garam Massala genoemd. De gebruikte kruiden verschillen per regio. De curries worden vaak met rijst of met roti (brood) gegeten. Het is tevens  een land met vele verschillende geloven, met elk hun eigen tradities. Hiervan hebben vooral het Hindoeïsme en de Islam een grote invloed gehad op de Indiase keuken. In het Hindoeïsme is de koe een heilig dier. Hindoes zullen dus nooit rundvlees eten. Voor Islamieten is het varken onrein,daarom eet men geen varkensvlees. Maar ook de Portugezen, de Perzen en de Britten hebben een belangrijkste bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de Indiase keuken.
Aangezien veel Hindoes vegetarisch zijn, zijn de meeste Indiase gerechten vegetarisch. Sommige heilige steden zoals Rishikesh, Haridwar en Pushkar zijn zelfs volledig vegetarisch. U zult hier geen enkel restaurant vinden dat vlees op het menu heeft staan. Met de intrede van de Mughal keuken, met zijn kebab, rijke curies, vleesballen, biryani rijst met vlees en kip Tandoori, deed ook het niet-vegetarische eten zijn intrede in India. Vooral de manier waarop gegeten wordt is anders dan in het Westen. In India eet men namelijk bijna alles met de rechterhand. Zelfs in sommige luxe restaurants krijgt u geen mes en vork, en moet u zich redden met uw rechterhand en een lepel. Let echter wel op dat u uw linkerhand niet gebruikt. Deze wordt gebruikt voor sanitaire doeleinden, en wordt daarom als onrein beschouwd.

Een typisch Zuid-Indiaas gerecht is Massala Do(k)sa. Een grote gevulde rijstpannenkoek. In het Noorden worden veel thali’s gegeten. U krijgt op uw bord dan verschillende gerechten geserveerd in kleine hoeveelheden, met roti en rijst. Daarnaast wordt ook veel met Paneer gekookt, een cottagecheese. Naast de hoofdgerechten zijn op straat vele snacks te koop, zoals Samosa (gekruide groenten in een driehoekig deeg) of Pakora (gefrituurd kikkererwtendeeg met groeten of kruiden). Wees echter wel voorzichtig en weet waar u eet.

In de meeste grotere hotels wordt alcohol geschonken. Voor kleinere hotels is het soms lastig een alcoholvergunning te krijgen. Daar wordt bier soms verkocht als “special tea” en geschonken vanuit een theekan. In sommige steden en staten wordt helemaal geen alcohol verkocht. Zoals in Gujarat, de geboorteplaats van Mahatma Gandhi. Populair is Lassi, een yoghurtdrank die in zoete- en zoute vorm te koop is. In restaurants kunt u vaak heerlijke fruitlassis kopen, gemengd met banaan, papaja, ananas of welke exotische vrucht u maar wenst. Een frisse afkoeler tijdens warme zomerdagen. Op elke straathoek wordt chai verkocht, Indiase thee. De thee wordt in India met veel melk, suiker en vaak ook kruiden geserveerd. Verder kunt u op straat ook vaak sap van suikerriet, en kokosnootsap (die u in de kokosnoot zelf krijgt geserveerd!) drinken.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!