Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow De nieuwkomer Kangana Ranaut
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De nieuwkomer Kangana Ranaut E-mail
Kangana Ranaut Kangana Ranaut is op 20 maart 1987 geboren in Bhamla te India. Haar vader is een zakenman en haar moeder is een schoollerares. Verder heeft ze een jongere zusje, die Rangoli heet.


Kangana heeft haar school afgemaakt in Shimla en wilde aanvankelijk dokter worden, hoewel acteren haar passie was en is. Hierom ging ze naar Delhi om in het theater ervaring op te doen. Daarna vertrok ze naar Mumbai, in de hoop een bekend Indian Cinema/ Bollywood actrice te worden. Deze droom leek in duigen te vallen, totdat filmmaker Anurag Basu (terwijl ze met haar vriendin koffie aan het drinken was) haar ‘ontdekte’.

Kangana RanautAnurag Basu, was net klaar mijn zijn succesvolle film “Murder” en was naarstig opzoek naar een nieuwe ‘heroïne’ voor zijn film “Gangster”. Hij nodigde Kangana uit voor een auditie. Ondanks het feit dat Kangana geen filmachtergrond had, laat staan enige acteerervaring, besloot Anurag Basu haar toch de rol te geven.

Haar eerste film Gangster (waar ze o.a. met Emraan Hashmi en Shiney Ahuja speelt) was een groot succes. Ze speelde haar rol met zoveel overtuiging dat het niet lang duurde voordat ze gevraagd werd voor “Woh Lamhe”, waarin ze samen met de populaire acteur Shiney Ahuja speelt.

Kangana RanautDe jonge Kangana heeft al een indrukwekkende staat van dienst, ze mocht bijvoorbeeld de volgende awards in ontvangst nemen:
2006: Stars Screen Award Most Promising Newcomer - Female for Gangster
2006: Global Indian Film Awards, Best Female Debut for Gangster
2006: Filmfare Best Debut Awards, for Gangster
2006: Filmfare Face of the Year Award
2007: Stardust Awards, for Max Superstars for Tomorrow, Female

Kangana is momenteel als zangeres te bewonderen in de film: “Shakalaka Boom Boom", waarin ze te zien is met o.a.; Bobby Deol, Upen Patel en Celina Jaitly. Naast Shakalaka Boom Boom zal dit jaar ook Life in a ... Metro uitkomen, hierin is Kangana wederom met Shiney Ahuja, maar ook met; Shilpa Shetty, Kay Kay Menon, Sharman Joshi, Gautam Kapoor, Konkona Sen Sharma & Irrfan Khan te bewonderen.

Life in a… Metro wordt 11 mei verwacht.


Santoesha

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!