Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow Binnenland arrow Arthur Japin wint NS Publieksprijs 2008
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Arthur Japin wint NS Publieksprijs 2008 E-mail

Image
AMSTERDAM (Reuters) - Arthur Japin dit jaar het Openbaar NS gewonnen voor zijn roman De Interchange. Dat is het fundament van de Collectieve Propaganda Nederlandse Boek (CPNB) dinsdag bekendgemaakt.

Japin ontving tijdens de bekendmaking in het Concertgebouw in Amsterdam een sculptuur van Jeroen Henneman, een bedrag van 7500 euro en een jaarlijks abonnement van de 1e klas NS. De schrijver ontving de prijzen uit de handen van de Amerikaanse consul-generaal Marjorie Ames van het consulaat in Amsterdam. Ames komt uit Texas, dezelfde plek waar de roman van Japin gebeurt. De auteur las een emotionele ceremonie na het fragment uit zijn boek.

De Interchange is over de Amerikaanse pionier vrouw Granny. In de strijd om grondgebied tussen de Comanche-indianen en de kolonisten raakt ze alles en iedereen kwijt. Het enige wat ze uiteindelijk links, is haar grote, die chef van de Comanche-indianen. Ondertussen zijn er het boek al 180.000 exemplaren verkocht.

GeenStijl

De NS officier is de enige jaarlijkse Nederlandse boek waarin de lezer het laatste woord heeft. Dit jaar bracht 47.724 mensen via internet hun stem uitbrengen, 35 procent meer dan vorig jaar. Niet minder dan drie vierde van de stemmen kwam van vrouwen. Naast de verkiezing via internet was er een 'kern-panel' van driehonderd boekenliefhebbers die zijn stem uitbrengen. De jury is de kern CPNB in het leven geroepen om te voorkomen dat websites als GeenStijl de verkiezing manipuleren.

Voor de verkiezing waren zes boeken genomineerd. Andere mogelijkheden waren Kader Abdolah met De Boodschapper en de Koran, Pim van Lommel met Eindeloos Bewustzijn, Maria Mosterd met Echte Mannen Eten Geen Kaas, Simone van der Vlugt (Blauw water) en Leon de Winter (Het Recht op Terugkeer). Het oudste nationale publiek voor boeken werd dinsdag voor de 22e keer.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!