Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Nieuws arrow Binnenland arrow Politiek is nu weinig in vrijgeven spaarloon
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Politiek is nu weinig in vrijgeven spaarloon E-mail

Image
DEN HAAG (ANP) - De FNV-oproep om rond Kerstmis het spaarloon vrijgegeven door de politiek met weinig enthousiasme ontvangen. Er is sympathie voor het voorstel, maar verantwoordelijk staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) en de Tweede Kamer denkt dat het niet het juiste moment.

Jager zei woensdag dat hij bereid is te bekijken en nadelen, maar dat nu niet een onmiddellijke reactie is het te doen''. Hij wees erop dat de koopkracht en de consumentenbestedingen niveaus. Daarnaast wil hij weten wat de gevolgen zouden zijn voor banken door de kredietcrisis al in zwaar weer.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) eerder op de dag reageerden positief op het voorstel van FNV-voorzitter Agnes Jongerius. De FNV-voorzitter is van mening dat de regering moet snel met maatregelen voor het herstel van het vertrouwen van de consument. Met de spaarloonregeling kan worden vrijgegeven volgens de Nederlandse haar gaan consumeren. Tegoeden spaarloon in vier jaar en alleen onder bepaalde voorwaarden worden opgenomen. Alleen de overheid kan de tegoeden deblokkeren. In totaal zijn ongeveer 4 miljard euro.

Terug met reacties

Hunter is nog praten Jongerius over haar voorstel. ,, Ik gooi geen deur, maar de timing is belangrijk. Maar zodra je kunt het geld deblokkeren'', zei de minister.

Een meerderheid in de Kamer reageerde woensdag eveneens terughoudend. De PvdA zou nog steeds worden gesproken over vrijdag als de Kamer met De Jager belasting voor het volgende jaar bespreken. VVD-Franse kamer Weekers verwacht volgend jaar nog meer economische neergang en lagere koopkracht, die het voorstel zou logischer.

PVV maar enthousiast

De PVV is enthousiast. De partij is van mening dat het voorstel van het vertrouwen van de consument en de koopkracht van de burgers zullen toenemen.

Minister Van der Hoeven is niet gelukkig met dat Jongerius haar voorstel om de bereidheid om te betalen. Eisen te betalen tot 3,5 procent in alle sectoren zal niet gemakkelijk zijn, aldus de CDA-vrouw regeerperiode. Zij vindt dat ons land zich niet internationaal uit de markt prijzen door hoge lonen.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!