Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Liefde is een investering
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Liefde is een investering E-mail
Liefde is een investering. Ik heb al eens gezegd dat liefde twee versies kent, de leuke en de pijnlijke versie. Elke relatie bestaat uit personen, elke relatie is anders en ook anders opgebouwd. In elke relatie moet je investeren, daar zijn we het wel over eens denk ik. Wat een investering met zich meebrengt weet niemand, want je kunt niet in de toekomst kijken. Daarom betekent investeren ook een risico nemen.
Risico’s moet je nemen in dit leven. Liefde is ook een risico, een duur aandeel eigenlijk. Het klinkt hier erg economisch, maar hopelijk begrijp je wat ik zeg. Relaties moet je niet gaan vergelijken met aandelen of machines dat je aanschaft. Maar een relatie vergt tijd. Je hebt gesprekken nodig, je moet elkaar leren kennen. Dat is bekend lijkt mij. Maar waar ik heen wil, is naar het hedendaagse wat ik om mij heen zie gebeuren.

Wat ik zie gebeuren is niet echt normaal meer, mensen zijn te maatschappelijk bezig of zelfzuchtig. Mensen willen een status nastreven zonder dat ze nadenken. Zo hebben we verschillende problemen, ik noem hier maar simpele voorbeelden. Zo heb je ten eerste mensen die te snel vertellen dat ze van elkaar houden. Ten tweede zijn er de mensen die van het woord liefde een spel maken, en de woorden ‘ik houd van jou’ verkeerd bedoelen of expres verkeerd gebruiken. Met expres bedoel ik de ‘player’ uithangen. Een troost voor mij is er wel, want ik heb altijd geleerd: “Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden”

Hiermee wordt dus gezegd: “Doe je goed dan krijg je goed, doe je slecht dan krijg je slecht”. Dan spreken we weer over karma. Behandel iemand goed, zodat je hetzelfde een keer terug zal krijgen wat je een ander geeft.

Wat ik dus hierboven heb gezegd, is: doe een ander niet zomaar kwaad, want je zult het terug krijgen. Hoe je het terug kan krijgen is niet aan te wijzen. Je kan in elke vorm dan ook gestraft worden, dat zul je dan wel merken tegen die tijd. Hoeft niet altijd hetzelfde soort iets te zijn, een geschikte straf wordt door de allerhoogste bepaalt, dus God.

Het investeren waar ik het hierboven over had, gaat in de vormen van communicatie, eerlijkheid, waarborg, aantrekkingskracht en teamwork. Er komen nog wel kleine zaken bij kijken maar dit is wel een van de belangrijkste die ik heb genoemd. Zeg niet zomaar ‘ik houd van je’, maar meen het. Laat het ook merken, het moet niet alleen in woorden zijn maar ook in daden. Durf in ieder geval een risico te nemen, durf te spreken. Speel niet met iemands hart, want jij zult het niet leuk vinden als iemand met jouw hart speelt. Geef iemand geen hoop en vertel iemand eerlijk als je al bezet bent.

Tot slot, iemand leren kennen is belangrijk, doe dat dan ook. Trouw niet zomaar, weet wat voor investering je in huis haalt, wat jouw verwachtingen van de toekomst zijn. Echter, houd je niet tegen je wil vast aan je verwachtingen, kijk wat er steeds verandert. Want veranderingen doen de waarden fluctueren. Het ene moment kan je meer, en het andere moment minder van je partner houden, omdat hij op dat moment goed in het vel zit of juist slecht.

Hopelijk is mijn boodschap duidelijk, anders wil ik best een vervolg op deze berichtgeving plaatsen.

Vishnu Jasai

Commentaar
Zoeken
Liefde
Raka (193.67.172.xxx) 2010-10-14 13:35:27

hai Vishnu,

Leuk artikel!

Wilde toch even reageren. Zijn delen van wat je
schrijft dat ik het eens ben maar een onderdeel wat je noemt daar heb ik een
ander kijk op.

Het gaat over dat God 'Straft' als je iets niet goed doet. Dat
is vanuit spiritueel perspectief niet helemaal juist. Men 'denkt' inderdaad dat
God straft.

God en jij zijn '1', we zijn allen '1'. Wij zijn een deel van
God. Als God zou straffen dan zou hij zichzelf straffen.
Maar zo werkt het
niet. ( lees de boeken van N.Walsch waar het goed wordt uitgelegd)
het is de
kosmische werking wat in werking gaat, 'oorzaak' en 'gevolg'.

En je bent de
liefde al, je hoeft het nu alleen nog te 'zijn'.

En heb geen
'verwachtingen'.....dit gaat gepaard met teleurstellingen.

jammer dat we het
niet op school krijgen....'liefde' zou een 'schoolvak' moeten zijn!
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!