Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Previews & Reviews arrow Recensie: Ta Ra Rum Pum
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Recensie: Ta Ra Rum Pum E-mail
ImageRani Mukherjee en Saif Ali Khan zijn de hoofdrolspelers in de nieuwste productie van Yash Raj Films: Ta Ra Rum Pum. Waarschijnlijk is voor deze speelse naam gekozen omdat in deze film twee kinderen spelen die op het eerste gezicht een kleine rol lijken te hebben, maar waarvan later het tegendeel blijkt.

Rajveer Singh (Saif Ali Khan) heeft één grote passie: Racen. Zijn manager Harry (Jaaved Jaffrey) ontdekt hem tijdens een heftige taxirit, waarin Rajveer onbedoeld zijn skills laat zien, omdat hij weer eens te laat is voor zijn werk. In deze zelfde taxi zit Radhika Shekar Rai Banerjee (Rani Mukherjee), die hem in eerste instantie niet mag. Hierna volgen nog enkele toevallige ontmoetingen en uiteindelijk valt ze toch voor hem. Radhika en Rajveer trouwen met elkaar en krijgen twee kinderen Priya (Angelina Idnani) en Ranveer (Ali Haji). Het gezin heeft een vredig en gelukkig leven en ook de race-carrière van papa “RV” staat op de top, totdat er een ongeluk gebeurd op de racebaan…

Het leven van de nummer 1 autocoureur, zijn vrouw en zijn twee kinderen veranderd hierdoor binnen enkele maanden van zorgeloos en gelukkig naar afschuwelijk en ellendig. Rajveer ontdekt tijdens een poging om weer te gaan racen dat hij een trauma heeft overgehouden aan het ongeluk. Hij kan hierdoor niet meer goed racen en wordt ontslagen bij zijn raceclub “Speeding Saddles”. Met alle gevolgen van dien.

Ta Ra Rum Pum gaat niet zozeer over het racen zelf, maar meer over een bepaalde kant van de realiteit die men vaak negeert: Niet weten wat er komt. Belangrijke zaken worden uitgesteld terwijl de kans bestaat dat later te laat is. Deze film laat zien dat men de onzekerheden in het leven onderschat. Nu zul je waarschijnlijk denken: maar het leven van een autocoureur is toch altijd onzeker?
Ja, dat is het. Het race-ongeluk is echter slechts een “hulpmiddel” dat inzicht geeft tot het echte probleem.

De verhouding fun en ernst in deze film is goed in balans. Het verhaal is ook niet ingewikkeld gemaakt. Het mooie van de film vond ik het verantwoordelijkheidsgevoel van Priya, terwijl zij nog zo jong is. Dit getuigt weer van de goede opvoeding die Radhika en Rajveer hun kinderen tot nu toe hebben gegeven, wat op zijn beurt wijst op de goede verstandhouding tussen man en vrouw. De persoonlijkheid van Radhika is hierbij toonaangevend. Slim, verstandig, goedhartig, een fantastische echtgenote en een fantastische moeder… maar waar ik nog meer van heb genoten is de niet-zo-fantastische dochter die zij was voor haar vader. De grootste vreugde was echter op het eind, toen de menselijke wraakgevoelens de boventoon voerden.

TRRP

In totaal is deze film een dikke voldoende waard. Ten eerste, omdat oude situaties in een nieuw jasje zijn gestoken en vanuit meerdere oogpunten worden bekeken… en ten tweede, omdat er een uitstekende samenhang is tussen fun, realiteit, opvoeding en eer. De liedjes uit deze film mogen er ook wel wezen en de kinderen zijn zo schattig dat ik wou dat er meer scènes van hun bij zaten! Ta Ra Rum Pum, zeker een aanrader voor de echte Bollywoodfans!

Rashna Doerga

Deze film draait alleen in:
Utopolis (www.utopolis.nl) Oostwaarts 70 / 2711 BB Zoetermeer
Telefoon Kassa: 079 330 03 66

Cinerama filmtheater (www.cineramabios.nl)
Westblaak 18 / 3012 KL Rotterdam
Telefoon Kassa: 010 411 53 00

Bij bestelling van 4 kaarten, 1 dvd gratis.

Nu al te koop! De soundtrack van Ta Ra Rum Pum! Klik Hier

Trailer.
Commentaar
Zoeken
Nice
Ali (145.116.2.xxx) 2008-10-27 02:00:00

Very nice
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!