Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Supersluik E-mail

Droge BoelVolume is uit, sluik is in… Met onderstaande tips blijft je haar goed in model zitten.

Gladmakende haarproducten
Ook al is je haar nog fijn van structuur, het is en blijft een kunst om je haar ook zo sluik mogelijk te houden. Zo wil dun haar vaak met regenachtig- of vriesweer gaan pluizen en springen. Deze weertypes hebben namelijk de neiging al het vocht uit je haar op te nemen en daardoor wordt het droog en pluizerig. 

Om dit tegen te gaan, gebruik je bijvoorbeeld de speciale anti-pluis stylinglijn 'Frizz Ease' van John Frieda (te koop bij Etos en DA drogist). Handig is het om voorafgaande aan de styling een shampoo te gebruiken voor fijn haar of een vochtherstellende shampoo en/of masker, die droogte tegengaat. Kijk eens in het assortiment van Wella, bij de kapper! Gebruik als finishing touch het liefst geen sterke haarsprays. Die maken je haar te hard en droog.

Zuinig gebruiken
Kies voor de beste styling voor zgn. 'straightening' ofwel gladmakende haarproducten (o.a. Gladmakende Melk van Fructis, en Perfectly Straight van Clinique) en voor extra glans en gladheid kun je een serum gebruiken Let erop dat al deze producten je haar wel enigszins verzwaren en dus sneller vettig maken. Heb je erg fijn haar, wees dan zuinig met de dosering en verdeel het goed met je vingers en een fijne kam of borstel door je haren.

Föhntechniek
Belangrijk voor een sluike look is een goede föhntechniek. Kam je nog vochtige haar eerst goed uit, beginnend bij de punten en zo naar boven. Behandel je haar daarna met een warmte beschermend product zoals de Anti-Haarbreuk Föhnmilk van Elvive L'Oréal. Föhn je haar daarna droog van boven naar je beneden. Dit is belangrijk omdat je haar uit schubben bestaat die dakpansgewijs over elkaar heen liggen naar beneden toe. Door de haren ook met die richting mee droog te föhnen hou je ze mooi glad en glanzend. Gebruik er eventueel een borstel bij. Er zijn tegenwoordig ook zgn. haarstrijkijzers te koop, vergelijkbaar met de vroegere wafeltang voor je haar maar nu met platte, gladde elementen in plaats van wafelplaatjes. Daarmee krijg je de ultieme sluiklook. Ook handig voor weerbarstige haren.
Laat je haar natuurlijk wel in een goede look knippen die geschikt is voor sluik haar. En dat betekent toch nog heel wat laagjes en plukjes voor het juiste effect.

Felisha Kariman

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!