Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Henna E-mail

Body & BeautyHenna oftewel Mehndi, is de poeder van een bossig struikje genaamd Lawsonia Inermis, de komt voor in o.a. India, Pakistan en Egypte. Het moet regelmatig water hebben en groeit gedurende de enorme hitte van de zomer. In de late herfst wordt het geoogst door de bladeren van de plant te strippen. Daarna wordt het gedroogd. Hoewel het blad groen is, geeft henna een warm bruin rode kleur.

Ook is er een zwarte henna, deze geeft een lichtgrijze tot zwarte kleuring. Van de bladeren wordt eerst poeder gemaakt. Daarna wordt het vermengd met water tot het een pasta is.

In Oosterse landen henna gebruikt voor het kleuren en voeden van het haar. Dit is uiteindelijk ook bekend geworden in Europa, waar velen graag op een natuurlijke manier hun haar rood wilden hebben. Henna is erg gezond voor het haar in tegenstelling tot haarverf. Het nadeel van je haar kleuren met henna, is dat erna heel lang in je haar blijft zitten en dat je het een soort laagje om je haar aanmaakt, je haar is hierdoor moeilijk te verven. Bij de kapper vragen ze ook meestal of je je haar het afgelopen half jaar je haar hebt geverfd met henna. Als dit het geval is, moet je meestal een tijdje wachten totdat je je haar weer kunt verven.

Wat tot voor kort hier nog niet zo bekend was, waren de schilderingen met henna op de huid. In het Midden-Oosten en India was het al een enorme traditie om  bij feesten en bruiloften het lichaam te versieren met Henna.

De poeder moet worden vermengd met water en aan worden gebracht op de huid.

als het papje opgedroogd is, blijft er een geelrode tekening na op de huid,
die meestal één tot drie weken zichtbaar blijft. Henna wordt over het algemeen freehand (uit het blote hoofd) getekend, rechtstreeks op de huid. Zowel in Indië, Nepal en Noord-Afrika vindt men de motieven van de hennatekeningen terug in tapijten, textiel of wanddecoraties. In het westen wordt het eerder figuratief gebruikt als een soort neptattoo. Tegenwoordig kan men overal in speciaalzaken de tubes ”hennapaste” kopen.  Deze bevatten de klaargemaakte pasta en kan zodoende direct gebruikt worden.

Voor- en nazorg

Voorzorg

Henna behoeft niet zo'n hoge hygiënische voorzorgen als bij permanente tattoos. De tubes zijn trouwens enorm gebruiksvriendelijk. Bewaar de pasta best op een koele plaats (bv koelkast) na ieder gebruik. Eenmaal de tube is opengemaakt, verliest de henna nogal vlug zijn kracht en kwaliteit en is op die manier nogal beperkt houdbaar.

Voordat men begint, is het misschien ook wel aan te raden om de poriën open te zetten van de huid op de plaats waar men de tekening wil zetten. Dit kan met een warme handdoek die je zachtjes op de plaats aandrukt waar je de henna wilt aanbrengen. Open poriën zorgen er immers voor dat de kleurstof die de hennapasta afscheidt, intensiever en gemakkelijker in de huid dringt.

Nazorg

Als de pasta droog is (ongeveer na 20 minuten), deze deppen met suikerwater. Opnieuw laten drogen en zo lang mogelijk laten zitten tot het vanzelf afbrokkelt.

Daarna kan men de henna behandelen door er citroensap of massageolie over te wrijven. De eerste 6 uur geen of zo weinig mogelijk water op henna laten komen. Zodra de pasta is verwijderd zal de kleur licht rood zijn. Pas na 12 uur verandert het ontwerp naar donkerbruin.

De tekening zal na 10 a 14 dagen vervagen en uiteindelijk verdwijnen.
Hoe langer de pasta inwerkt op de huid en hoe minder je die plaats op de huid wast, des te langer de hennatekening zijn kleur behoudt.

Felisha Kariman

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!