Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Body & Beauty arrow Zelfgemaakte maskers
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Zelfgemaakte maskers E-mail

Body & BeautyHier een aantal recepten voor zelfgemaakte gezichtsmaskers, die wekelijks, of wanneer het nodig is om jezelf te verwennen, gebruikt kunnen worden.

De recepten hieronder bestaan uit natuurlijke ingrediënten, maar zijn niet geschikt voor alle huidtypen. Als je een gevoelige huid hebt, ga dan voorzichtig te werk. Als je last hebt van allergieën, vermijd dan maskers die gemaakt worden van aardbeien, tomaten en noten. Als je tijdens het aanbrengen van de maskers een branderig, stekend gevoel krijgt; onmiddellijk het masker afspoelen met water.

Tips
Tips voor het aanbrengen van de maskers:
  • was je gezicht en hals
  • breng een vochtinbrengende oogcrème aan die past bij het huidtype rond je ogen
  • breng een masker aan op je gezicht en hals en laat het niet langer zitten dan 20 minuten
  • spoel het masker af met warm of lauw water
  • dep met een handdoekje over je gezicht om de resten van het masker te verwijderen

Droge, jeukende huid
Benodigdheden: theelepels honing, 3 eetlepels gepureerde avocado, eiwit van 1 ei, (1 kleine, gekoelde, smetteloze, stalen kom).
Bereidingswijze: mix en pureer de ingrediënten in de kom en breng aan op een vochtig, schoon gezicht. Vermijd de ogen en het gebied daaromheen. Laat 10-15 minuten intrekken. Ontspan en reinig met lauwwarm water.

Droge huid
Benodigdheden: 1 eierdooier, 1 theelepel honing, ½ tot 1 theelepel olijfolie, 1 vitamine E capsule.
Bereidingswijze: mix het allemaal samen. Verdeel over een vochtig gezicht en hals en laat het 20 minuten intrekken. Reinig met lauwwarm water.

Effen gezicht (gecombineerd tot normale huid)
Benodigdheden: 2 eetlepels poedermelk, 1 kleine komkommer (geschild en gepureerd), 2 theelepels normale yoghurt.
Bereidingswijze: mix en maal alle ingrediënten samen tot een gladde eenheid. Aanbrengen op het gezicht. Vermijd de ogen en laat het 20 minuten intrekken. Verwijder met lauwwarm water.

Rozenwatermasker (verzachtend masker voor gecombineerd tot normale huid)
Benodigdheden: 1 kleine komkommer, 1 theelepel gewone yoghurt, 3-4 druppels rozenwater.
Bereidingswijze: maal alles fijn en breng aan op een vochtige huid en laat 10-15 minuten zitten. Vermijd de ogen en het gebeid eromheen. Afspoelen met koel water en klaar. Heerlijk fris.

Appelgezichtsmasker (vette tot gecombineerd huid)
Benodigdheden: 1 kleine tot middelgrote appel (geschild, in plakjes en zonder klokhuis), 3 eetlepels honing, 1 eetlepel zetmeel.
Bereidingswijze: pureer de stukjes appel met een vork en voeg de honing en zetmeel daaraan toe. Mix het samen. Verdeel over je gezicht en hals en laat het 15 minuten intrekken. Spoel af met koel water.

Perzikmasker (vette tot gecombineerd huid)
Benodigdheden: 1 eetlepel gewone yoghurt, 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel honing, 1 middelgrote perzik of nectarine (geschild en gepureerd). Heb je een normale tot droge huid, vervang dan de perzik door 1 kleine banaan.
Bereidingswijze: mix de ingrediënten en breng het op een vochtig, schoon gezicht aan en laat het 20 minuten intrekken. Reinig met lauwwarm water en verwijder alle resten van het masker met een watje.

Felisha Kariman

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!