Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Body & Beauty arrow Nagel ongelukjes
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Nagel ongelukjes E-mail

Body & BeautyEen ongelukje zit in een klein hoekje. Ook als het om de nagels gaat. Even niet opletten en het is gebeurd. Je nagel is gescheurd of zelfs afgebroken en je hebt geknoeid met nagellak. Natuurlijk wil je de schade zoveel mogelijk beperken, maar hoe? Deze tips kunnen goed van pas komen.

Natuurlijke nagel 
Als er een scheurtje in één van de natuurlijke nagels zit, gebruik je een papieren vijl om het oppervlak weer glad te vijlen en alle haakjes weg te werken. Vijl altijd in één richting om verdere beschadiging te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat de nagel niet verder scheurt, kun je de scheur met nagellijm bewerken. Breng de lijm zorgvuldig aan, laat het goed drogen en vijl het daarna voorzichtig op. Een blanke lak erover en de scheur houdt een paar dagen langer. Je kunt de nagel ook 'inpakken'. Neem hiervoor een klein stukje linnen en vouw dit voorzichtig om het scheurtje heen. Met een paar druppels nagellijm zorg je ervoor dat het materiaal blijft zitten en vrijwel onzichtbaar wordt. Dit duurt wel lang en het moet nauwkeurig gebeuren. 

Is de scheur groot, knip de nagel dan tot onder de scheur af. Je kan eventueel een kunstnagel laten aanbrengen door een nagelstyliste, zodat de eigen nagel rustig op lengte kan komen. 

Kunstnagel 
Bij kunstnagels kun je de meeste oneffenheden zelf met een papieren vijl bijwerken. Een flinke uitgroei of lelijk plek verdoezel je met een laagje gekleurde lak. Afgebroken kunstnagels kun je er eigenhandig aanplakken. Dit houdt natuurlijk niet lang, maar voor die ene belangrijke afspraak is het net genoeg. Zorg er dus voor dat je altijd een flesje nagellijm bij de hand hebt. Breng wat lijm aan op het afgebroken stuk en de eigen nagel. Zorg dat je de twee helften netjes tegen elkaar plakt. Haal de lijmresten, terwijl ze nog nat zijn, met een tissue weg. Vijl het oppervlak weer glad en breng nagellak aan. 

Lakfoutjes 
Even snel je nagels lakken is nooit een goed idee en gaat dan ook vaak fout. Met een wattenstaafje met nagellakremover kun je kleine plekjes nagellak weghalen. Voor het echt fijne werk, een klein vlekje op de nagelriem bijvoorbeeld, doop je een lippenseel in de remover. Hiermee werk je zelfs de meest kleine foutjes weg. Hou er rekening mee dat je bij kunstnagels altijd remover zonder aceton gebruikt. In aceton lost kunstnagel materiaal op. Neem voor onderweg nagellak removerpats mee. Dit zijn handige met remover doordrenkte wattenschijfjes. 

Verkleurd 
Zijn je nagels verkleurd door lak met een hoge concentratie kleurstof, los dan twee gebit reinigingstabletten in wat water op. Doop hier een nagel- of tandenborstel in en boen de nagels voorzichtig schoon. Naspoelen met lauw water.

Voorkomen 
Voor bijna ieder ongelukje is wel een oplossing te bedenken, maar boven alles geldt: voorkomen is beter dan genezen. Versterk de nagels met een mengsel van tien druppels lavendel- of rozemarijnolie en een theelepel avocado-olie. Bewaar dit in een flesje en masseert het elke dag voor het slapengaan in de ongelakte nagels. Je beschermt en versterkt de nagels door ze met blanke lak te lakken. 

Tips voor het lakken 

  • Laat oude nagellak zitten tijdens het vijlen om de nagels tegen beschadiging te beschermen. 
  • Nagellak moet soms wel een paar uur drogen voordat het niet meer kapot te stoten is. 
  • Lak je nagels daarom voor je naar bed gaat, zodat de lak extra lang kan drogen. (natuurlijk niet vlak voordat je gaat slapen)
  • Lak je nagels liever niet als je eigenlijk geen tijd hebt. Laat ze dan glanzen met behulp van een speciale glansvijl. 
  • Maak met een wit kohl potlood de achterkant van je nagels wit. Met een blanke lak over het nagelbed heb je zo een snelle French Manicure.
  • Teennagels lakken levert vaak problemen op. Gebruik een tenenspreider, zodat de tenen niet tegen elkaar aan komen. Zo kun je de nagels makkelijker lakken. Als je geen tenenspreider hebt, kun je een prop watten tussen je tenen doen, dat werkt ook prima. 

Felisha Kariman

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!