Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie arrow Hindoeisme arrow De voorouders van Rama 3
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De voorouders van Rama 3 E-mail
De zoon van Raghu, Aja groeide op tot een dappere zoon net als zijn vader. De koning van Vidarbha, Bhodja had een zus Indumati, ze had de huwbare leeftijd al bereikt en zou worden uitgehuwelijkt. Bhoja organiseerde een Swayamvara ceremonie waar vele prinsen en koningen uitgenodigd werden. Deze uitnodiging reikte het paleis van Raghu, en hij stuurde Aja naar Vidarbha om de dochter van koning Bhoja te veroveren.

Toen zij bij het einde van hun reis naar Vidarbha een tent opzette, werden ze aangevallen door een woeste olifant. Aja hief zijn speer en mikte op de olifant, toen de speer het dier trof, veranderde het in een Gandharva (hemels muzikant), hij bedankte Aja om hem te bevrijden van een uitgesproken vloek waardoor hij in een olifant was veranderd en gaf hem als geschenk een magische speer waarmee hij hele legers in slaap kon laten vallen.

De volgende dag gingen zij verder opstap naar Vidarbha, daar aangekomen kwam koning Bhoja persoonlijk naar Aja toe om hem te verwelkomen, en leidde hem naar zijn slaap kamer toe dat speciaal voor hem gemaakt was. De dag daarop was het zo ver dat alle prinsen in het Swayamavra hal zaten om de beeldschone zus van Bhoja te ontmoeten. 
Toen de prinsen Aja zagen, hadden zij al bijna geen hoop meer over, ze zaten heel gespannen te wachten op de uitgehuwelijkte. Indumati werd binnen gedragen in een draagkoets, alle ogen waren op haar gericht. Sunanda een hofdame stelde Indumati voor aan de prinsen maar ze was in geen een van hen geïnteresseerd, tot dat ze voor Aja stond, ze werd nogal stil en bloosde van verlegenheid en deed de bloemenkrans om Aja's hals ,als bevestiging dat hij de gene is voor wie ze gekozen heeft.

Koning bhoja leidde Indumati en Aja naar de versierde stad, maar ondertussen keken zijn vijanden hem met een scherpe blik aan, "Raghu heeft ons ooit verovert en nu gaat zijn zoon met ons schat ervandoor, we moeten ons wreken"en zijn vijanden stelde voor om hem aan te vallen op zijn terug weg. 
Drie dagen later vertrokken Aja en zijn bruid naar Ayodhya. Onderweg werden zijn plotseling aangevallen door een pijl dat op hen afkwam, Aja vertrouwde zijn soldaten om zijn bruid in bescherming te nemen, en ging in aanval tegen zijn vijanden. Na enige tijd een heftig strijd gehad te hebben besloot hij zijn magische speer te gebruiken. En toverde de vorsten en hun leger in slaap, en zette hun reis naar Ayodhya voort.

Toen zij daar aankwamen werden zij vereerd door Raghu, en even later sprak Raghu zijn zoon aan, hij wou dat deze wereld onthecht werd en aan gezien hij oud geworden was, en gaf zijn zoon het eer om de rijkdom te beheren en het land te regeren. 
Aja was een rechtvaardig en ijverig koning hij genoot van de rijkdom zoals zijn vader dat had gedaan, alleen miste er een troonopvolger. Als gewenst kreeg Indumati een zoon, Dasaratha, de vader van Rama.

Amiet Mahadew

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!