Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Health arrow Verschillende huiden
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Verschillende huiden E-mail

Body & BeautyVerschillende huid- en haartypen moet je elk op een andere manier verzorgen. Elk huidtype vraagt om speciale aandacht. Wil je weten wat het beste is voor jouw huid? Lees dan het advies dat bij jouw huidtype staat.

Blanke huid
De laatste jaren wordt steeds duidelijker hoe slecht UV-licht is voor een lichte, blanke huid. Vandaar dat een verzorgend product met zonnefilter ook in de winter niet overdreven is. Gebruik elke dag een goed vet product op lippen en handen, want zo voorkom je een schrale huid. Van nature blond haar is vaak steil en fijn. Er zijn speciale shampoos en conditioners op de markt om het te verzorgen. 

Surinaamse huid
De Surinaamse huid kan veel kleurverschil vertonen. Rond de ogen, mond en haargrens wil de huid nog wel eens donkerder zijn. Omdat de Surinaamse huid plaatselijk onrustig kan zijn, is scrubben geen overbodige luxe. Scrub wel zachtjes en met een mild product om pigmentvlekjes te voorkomen. Kroeshaar heeft veel behoefte aan verzorging en lijkt conditioners wel op te zuigen. Om het mooi te laten glanzen en soepel te houden, is een wax ideaal. De wax wel eerst even warm wrijven in je handen.

Indische huid
Indische ofwel Indonesische vrouwen hebben vaak een mooie, gladde huid waar ze geen omkijken naar hebben. En ook wat lichaamsbeharing betreft, vallen ze in de prijzen: ze hebben nauwelijks ongewenst haar. Omdat hun wimpers vrij kort zijn en recht groeien, heeft mascara vrijwel geen effect. Dus is het leuk om voor een speciale gelegenheid valse wimpers te dragen. De ondertoon van de huid kan soms een beetje vaalgeel zijn en dan is (glanzende) make-up een uitkomst. 

Turkse huid
De Turkse huid is vaak olijfkleurig, mooi glad en glanzend en heeft niet veel nodig: een stoombadje met kruiden om de poriën te reinigen en een scherp en superschoon pincet om ongewenste haartjes te epileren. Om de bruine mysterieuze ogen te benadrukken, kun je gebruik maken van kajal waarmee je een zwart lijntje onder en boven het oog kunt trekt.

Marokkaanse huid
De meeste Marokkaanse vrouwen hebben aan hun gladde, stevige huid weinig werk. Hun lange haar is hun trots en ze kleuren het soms met henna, een natuurproduct dat het een rode gloed geeft. Diezelfde henna wordt gebruikt voor versieringen op de huid of om handpalmen en voetzolen bruin te kleuren. Krullen worden in het haar geknepen met een zachte handdoek en eventueel met ondersteuning van een krulversterkende spray. 

Afrikaanse huid
De Afrikaanse huid is van nature vet, stevig en daardoor glad en rimpelloos. Maar ver van de zon en in een ander klimaat kan die huid steeds droger worden. Flink smeren dus (maar niet te vet), zachtjes scrubben en vooral in de winter een goed verzorgend product gebruiken. Naarmate de Afrikaanse huid ouder wordt, wordt hij ook steeds donkerder. De perfecte foundation? Meng een aantal tinten tot de juiste kleurnuance. Felle make-upkleuren doen het goed, zolang er maar niet te veel parelmoer in zit. De afwisseling tussen mat en glans geeft een spannend en levendig effect.

Aziatische huid
De huid van Aziatische vrouwen is glad en vaak tot op hoge leeftijd rimpelloos, wellicht door het gezonde voedsel dat ze eten. De wenkbrauwen zijn anders dan die van anderen: ze houden vaak halverwege het oog op. Het is daarom mooi om ze bij te tekenen met een wenkbrauwpotlood. Rode lipstick staat alle Chinese vrouwen prachtig. Misschien omdat het de Chinese kleur van geluk is?

Felisha Kariman

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!