Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie arrow Hindoeisme arrow Het verhaal van Rama 2
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Het verhaal van Rama 2 E-mail
De tien-hoofdige Ravana, de Koning van Lanka was de broer Shoerpanakha, en die zou wreken na overleg met zijn oom Maricha. Maar die wist dat Rama heel machtig was. Maar Ravana kwam met een duivels plan, hij stelde Maricha voor om de gedaante van een gouden hert te aan te nemen en daarna Rama te lokken en ondertussen zou hij met Sita ervandoor gaan…

"Oh Rama wat een mooi hert die wil ik hebben," zei Sita, en Rama ging op jacht en was inmiddels al diep in het bos, opeens riep het hert in de stem van Rama, "Oh Laxmana!" En Sita stuurde Laxmana naar het bos om te helpen. Toen hij Rama gevonden had, vertelde hij dat hij Laxmana niet had geroepen maar het was deze demon (die hij inmiddels al gedood had). "Snel ga naar Sita toe."

Ondertussen was Ravana bij Sita vermomd als een bedelmonnik, en vroeg haar wat te eten.
Toen ze hem eten wilde geven veranderde hij en greep haar vast en rende weg met haar, en Sita riep om hulp. Jatayoe de gier schoot haar te hulp, maar Ravana hakte zijn vleugel af. Rama en Laxmana waren ondertussen al aan gekomen op dat plek en Jatayoe vertelde dat Sita meegenomen was naar het zuiden.

Rama en Laxmana reisde naar het zuiden toe, onderweg kwamen zij Soegriva, de broer van de apenkoning Valli en zijn minister Hanoeman tegen, en vertelde hem alles.
Alleen zat Soegriva ook met een probleem: Zijn broer Valli had zijn vrouw ontvoerd en stelde Rama voor om elkaar te helpen. Rama doodde Valli en zette Soegriva op de kroon en zijn zoon Angada werd prins. En Soegriva stuurde Hanoeman op pad om Sita te gaan zoeken en Rama gaf hem een ring waarmee zij hem zou herkennen. 
Na weken kwam Hanoeman en zijn apenleger aan bij de zuidkust, en alleen Hanoeman kon de kust over springen. 

In Lanka aan gekomen ging hij op zoek naar Sita, en vond haar uiteindelijk in een tuin.
Hij gooide Rama's ring naar Sita toe om haar aandacht te trekken en ging naar haar toe, en zei dat ze haar naar Rama zal brengen na dat hij de demonen gedood heeft, en hij vochtte tegen het leger demonen, Ravana stuurde zelf versterking onder leiding van zijn zoon Akshaya Koemar, maar ook die werd gedood en Hanoeman liet zich zelf vangen om Ravana te ontmoeten. En Ravana liet zijn staart in brand steken. En hij verloste zichzelf van de boeien en zijn staart werd langer en langer en zo zette hij heel Lanka in brand. En ging terug naar Rama's kamp zonder Sita, daar aangekomen gaf hij Rama een sieraad van sita en stelde voor om nu Lanka aan te vallen.

Met een enorm leger kwamen Rama, Laxmana, Soergriva en Hanoeman aan de kust.
Toen het nieuws van hen aankomst bij Ravana arriveerde gaf zijn broer Vibhishan hem een goede raad en zei dat het oneerlijk was andermans vrouw te ontvoeren en Ravana stuurde hem weg.
Rama nam Vibhishan in bescherming. En er werd een weg aan gelegd door de zee en ze gingen op weg naar Lanka toen ze daar waren stonden beide partijen klaar voor de strijd.
En Rama stuurde Angada voordat het strijd naar het hof van Ravana om Sita op een beleefd manier terug te vragen, maar Ravana gaf niet op en de strijd begon.
Tijdens de strijd werd Laxmana geraakt door Meghnad Ravana's zoon, en Hanoeman haalde met zijn krachten het huis en al van Soeshena daar naar toe, hij was namelijk een arts. Soeshena vertelde dat Laxmana alleen kon overleven doormiddel van Sanjivani-kruid voor zonsondergang, en Rama werd hulpeloos en Hanoeman haalde het hele gebergte met Sanjivani-kruid naar hen toe en de arts ging gelijk aan de slag. Laxmana was al snel weer het ouwe. 
Ondertussen begon Ravana's broer Koembhakarna de apen leger te hakken en Rama doodde hem en vervolgens werd Ravana's zoon Meghnad gewroken en gedood door Laxmana. 

Toen Ravana dit hoorde werd hij woest en besloot het apenleger met twintig armen door pijlen af te schieten. En riep dat hij Laxmana zal doden maar toen stond Rama voor Ravana in,en wou een strijd wagen die Indra, koning der Devatas hem had gestuurd. Met bovennatuurlijke krachten vermenig vulde Ravana zichzelf. Rama begon te schieten met zijn pijlen maar elk hoofd dat hij afschoot van Ravana kwam er weer één bij, zijn broer Vibhishana vertelde hem dat hij zijn speciale levenssap bewaard in zijn navel. En Rama schoot hem in zijn navel en doodde Ravana! En Laxmana bekroonde Vibhishana en hij zal vanaf nu Lanka regeren.

En ze keerde terug naar Ayodhya, Rama was weer gelukkig om naast zijn geliefde te zitten.
In Ayodhya aangekomen werd hij gekroond tot koning en hij regeerde rechtvaardig en vele jaren.

Amiet Mahadew

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!