Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie arrow Hindoeisme arrow De kracht
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De kracht E-mail
De kracht van mediteren, kan je soms meer bieden dan je denkt. Dit Khata-verhaal gaat over Koning Indradyumna, die beloond werd door Vishnu, omdat hij mediteerde.

Gajendra Pandyan, het volk dat tegenwoordig bekend staat als Tamils, werd vroeger beheert door de Pandyan-Koning Indradyumna.
Op een dag was hij vermaard om zijn deugden. Hij riep toen al zijn ministers bij elkaar en vertelde hen dat hij terug wilde naar het woud, om zijn tijd te wijden aan het vereren van de heer Vishnu.
Waarop één van zijn ministers antwoordde: "Maar Maharadj (Majesteit) het koninkrijk dan? Wie zal dat dan beheren?"
"Probeer me niet tegen te houden! Mijn besluit staat vast en ik kan jullie het rijk wel toevertrouwen." antwoordde Koning-Indradyumna.

Hij trok zich terug naar het Malayachala-gebergte.
Hij bouwde een hut voor zichzelf om daar te mediteren voor de heer Vishnu.
Nadat hij enkele dagen gemediteerd had, bezocht de wijze Agastya (iemand die vele vedische verse en geschriften over de Ayurvedische geneeskunde heeft geproduceerd) en zijn leerlingen de hut van Koning-Indradyumna. 
Indradyumna bleef ongestoord mediteren, waarop de Agastya het onbeleefd vond dat Indradyumna zijn gasten niet verwelkomde en vervloekte Koning-Indradyumna vanwege zijn arrogantie, in een lompe olifant.De heer Vishnu hoorde de vervloeking van de wijze Agastya. Glimlachend zei hij in zich zelf.. "Je hebt mijn toegewijde onbewust een grote dienst bewezen." Indradyumna schrok na de vloek en veranderde werkelijk in een olifant en na enige tijd dwalend in het woud kwam hij een kudde olifanten tegen dat al kwaadaardig begon te doen. Indradyumna kon alleen geaccepteerd worden door de olifanten om van de Koning te winnen met een vecht partij. Het was nogal een hevig gevecht waarin Indradyumna zijn krachten eigenlijk niet herkende en won van de kudde olifanten, waarop de olifanten hem begroetten als Gajendra (Koning der olifanten)

Sindsdien was Indradyumna de leider (Gajendra) van de kudde.
Op een dag wilde de Gajendra naar de Tikuta-berg gaan omdat het daar beter is dan de Malayachala-gebergte en vroeg aan de andere olifanten of zij daar mee eens waren, waarop ze antwoordde: "Oh Gajendra wij volgen u tot het einde er aarde."

Uiteindelijk kwamen ze bij het Tikuta-woud en gingen een meer in, waarin een krokodil huisde, de krokodil zag het kudde het meer in stormen en dacht van.. "Hoe durven ze mijn rust te verstoren, ik zal ze een lesje leren." En woedend begon de krokodil naar de Gajendra te zwemmen en pakte hem beet in zijn poot. De Gajendra dacht eerst vast te zitten tot hij zag dat hij beet werd gehouden door een krokodil en probeerde vervolgens los te komen dat niet lukte en riep om hulp van de andere olifanten.
Deze kwamen hem helpen maar konden hem niet los van de krokodil krijgen.
En verlieten de Gajendra, waarop een van de olifanten antwoordde: "Waarschijnlijk heeft de krokodil één of ander goddelijke krachten."

Gajendra werd nogal wanhopig en er stond maar één ding voor hem te doen, namelijk bidden. Hij begon hard op te bidden: "Vishnu, God der Deva's, eeuwig allergrootste heer u bent mijn enige hoop."
En ja hoor, Vishnu had hem horen bidden en schoot de Gajendra ter hulp.
"Heer ik breng u mijn eerbetuigingen bevrijd mij!" riep de Gajendra, waarop Vishnu de krokodil doodde met zijn Sudarshan-chakra (werpschijf). De Gajendra was bevrijd en boog vervolgens aanbiedend met een lotus bloem voor Vishnu.

Vishnu raakte de Gajedra aan en zei: "Sta op Gajendra en wees bevrijd, door de goddelijke kracht van Vishnu, en toen kreeg Koning-Indradyumna zijn lichaam terug en bedankte Vishnu." Toen zei hij dat hij de heer Vishnu altijd zal aanbidden en vol liefde dienen.

Amiet Mahadew

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!