Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Body & Beauty arrow Beautytips voor dipdagen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Beautytips voor dipdagen E-mail

Body & BeautyBij een flinke verkoudheid of guur weer krijgen ook je huid en haar het te verduren. Geen nood, want met deze tips kun je de ongemakjes verdoezelen en verzorgen.

Dof haar
Het haar verliest in de winter makkelijk glans. In de zomermaanden hebben zon en zeewater het haar al kwetsbaar gemaakt. In winter geef je het misschien een nieuwe kleur en wordt het extra geföhnd. Je komt ook minder buiten. Allemaal factoren die het haar doffer en zwakker maken. Gebruik nu een voedende shampoo, afgewisseld door een glansshampoo. Ook een haarmasker eens per week doet wonderen!

Huid: droog en vochtarm
Een vochtarme huid is niet persé droog, hij kan ook vet zijn. Maar omgekeerd heeft een droge huid wél altijd een vochttekort. De huid kan kriebelen, schraal en gespannen aanvoelen. Verwarming, airconditioning op kantoor en grieperigheid maken het alleen maar erger. Kies een crème die zowel het vet- als vochttekort in de huid aanvult. Geef je huid in crisistijd vaak een maskertje. 

Irritatie
Door statische kleding (wol en synthetisch) kan vooral de huid aan de achterkant van de bovenarmen en op de bovenbenen schraal en rood worden. Smeer deze plekjes dagelijks in met een verzachtende huidolie. Gebruik tijdens het douchen eens een bodymilk in plaats van douchegel. Dit is een tip van dermatologen, want het water wast de huid schoon en de bodymilk zorgt ervoor dat het beschermingslaagje van de huid niet wordt aangetast. Een droge huid zal dan ook minder jeuken na het douchen. 

Koortslip
Een koortslip ontstaat door besmetting met een variant van het herpesvirus. Als de weerstand vermindert, steekt het virus de kop op. Het begint met een prikkelend gevoel, daarna ontstaan vochtblaasjes die indrogen en korstjes vormen. Maak je lippen nu niet op met knallende kleuren, dan valt het teveel op. Hou de pijnlijke korstjes vet met een romige lippencrème en geef je lippen een zachte, neutrale kleur of een glans met een transparante gloss.

Felisha Kariman
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!