Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Hooikoorts E-mail

HealthTegenwoordig komt dit vaker voor dan we denken. De zomer nadert: Lekker weertje, leuke sfeer, maar toch is er een obstakel "hooikoorts!"

Je hoort velen er over praten, maar wat het nou echt is, tja zou je niet meteen kunnen uitleggen. Je kan er wel een beeld van hebben. Wat is hooikoorts nou precies?

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op pollen (stuifmeel) van sommige grassen, planten en bomen. De overgevoeligheid voor stuifmeel ontstaat doordat het afweermechanisme van het lichaam in de war is. Bij mensen met hooikoorts valt het afweermechanisme niet alleen schadelijke indringers aan, maar ook stoffen die normaal gesproken onschadelijk zijn, zoals pollen van sommige bomen, grassen en planten. 

Door de allergische reactie komt er een stof vrij, histamine genaamd. Door deze stof treden de hooikoortsklachten op. Klachten die er bijkomen kijken bij hooikoorts zijn neus en oogklachten. 
Neusklachten lijkt in het begin op een neusverkoudheid die steeds erger wordt. Er ontstaat een branderig of jeukend gevoel, in veel gevallen in combinatie met niesbuien. Daarnaast is vaak sprake van een loopneus die later overgaat in een verstopte neus. 
Bij oogklachten jeuken de ogen, voelen branderig aan en tranen voortdurend. Ook gezwollen en rode ogen zijn typische hooikoortsklachten.
De hooikoorts aanvallen komen vaak voor gedurende de bloeiperiode, voornamelijk rond mei en juni. Bovendien speelt het weer enige rol, namelijk als het heel warm en broeierig, winderig is zal je er veel meer last van hebben dan als het koel en minder winderig is.

Jammer genoeg kan men hooikoorts nog niet genezen. Dus er helemaal van afkomen zal ook niet lukken. Wat je wel zou kunnen doen is gedurende de maanden mei, juni voorzichtig zijn en vooral grassen en pollen vermijden. Dit zou mogelijk een handje kunnen helpen. Daarnaast kun je op aanraden van je huisarts de nodige medicamenten krijgen tegen hooikoorts.
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!