Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Specials arrow Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2007
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2007 E-mail

Image Afgelopen zaterdag 13 oktober 2007 was de Grand Finale van de Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2007. Deze competitie, met als doel nieuw zangtalent te ontdekken, is voor het eerst in 2005 gehouden, met zanger Shaan als presentator. Vanwege het grote succes hiervan is besloten in 2007 met een nieuwe competitie te komen, dit keer op een internationaal niveau en met als show-host de zoon van wereldbekende zanger Udit Narayan: Aditya Narayan.

Sa Re Ga Ma
Het programma werd in 1995 gestart door Sonu Nigam en heette toen nog Sa Re Ga Ma. Het duurde niet lang voordat het populair werd. Van 1999 tot 2001 werd de show gehost door de twee zonen van Amjad Ali Khan. Hierna begon Shaan de show te hosten en sinds 2005 is het concept geheel veranderd en werd er een “Pa” toegevoegd.

Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2005
Het programma werd nu interactief, doordat er publiekelijk gestemd kon worden. Hierna steeg de populariteit van het programma nóg meer. Veel jongeren namen deel aan de challenge en de kijkcijfers stegen enorm. Sa Re Ga Ma Pa is nu vergelijkbaar met het Idols concept, maar dan op een hoger niveau, daar de deelnemers persoonlijk sturing krijgen van een paar van  Bollywood’s beste muziek-composers, die als mentors optraden. In 2005 waren dit Jatin-Lalit, Aadesh Shrivastava, Himesh Reshammiya en Ismail Darbar, die elk een eigen groep hadden.

Image De winnaars van Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2005 waren:
Op de derde plek: Hemachandra (Aadesh Shrivastava)
Op de tweede plek: Vinit Singh (Himesh Reshammiya)
Op de eerste plek: Debojit Saha (Ismail Darbar)
Debojit Saha is twee keer samen met andere finalisten in Suriname geweest voor een show.

Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2007
Image In 2007 werd het programma weer in een nieuw jasje gestoken: Het werd nu op ene Internationaal niveau gehouden. In India werden in 9 steden audities gehouden en verder nog in 5 andere landen/steden: De VS, Dubai, Johannesburg, London en Pakistan. Ook heeft het nu nog meer een jongeren-imago: De show word gehost door de 20-jarige Aditya Narayan, zoon van zanger Udit Narayan en bekend uit films als Pardes en Jab Pyar Kisise Hota Hai.


Image Uiteindelijk werden 32 contestanten gekozen door de mentors zelf.
Deze keer waren dat:
Ismail Darbar - Yalgaar Gharana (Gharana=groep/huis)
Himesh Reshammiya – Rock Gharana
Bappi Lahiri – Josh Gharana
Vishal-Shekhar – Hit It Gharana/Hit Squad

Tijdens de gehele show, vanaf 4 mei 2007 tot 13 oktober 2007 zijn er verschillende bekendheden te gast geweest om de show nog meer inhoud te geven. Zo waren bijvoorbeeld Bollywood acteurs Salman Khan, Akshay Kumar, Sunny Deol, Fardeen Khan en nog meer aanwezig. Van de actrices waren er onder andere: Kareena Kapoor, Dia Mirza, Lara Dutta en Vidya Balan. Maar ook zangers als Adnan Sami, Jagjit Singh en Daler Mehndi hebben een performance gegeven.

Elke week was er een andere thema, waarbij passende kleding gedragen werd en een passend decor opgezet werd, soms zelfs met levende dieren; bij het dorpsthema zaten er geiten op het podium. Enkele andere thema’s waren: Regen/water, Punjabi songs, Sad songs, Qawwali, komedie, superhits ‘60/’70, Ghazals en huwelijksliedjes.

Image 

Na verschillende ronden bleven uiteindelijk drie contestanten over:
Aneek Dhar (Rock) uit Kolkatta, India
Raja Hasan (Hit It) uit Bikaner, India
Amanat Ali (Yalgaar) uit Pakistan

Finale
Op 13 oktober jongstleden was het dan zover. De Grand Finale, gehouden in het Andheri Sports Complex in Mumbai India, werd live uitgezonden op Zee TV vanaf 16.30 tot 20.30. De laatste 14 finalisten zongen het themalied. Hierna waren er optredens van de 3 eindfinalisten, van de andere finalisten en van de mentors. Ook Akshay Kumar gaf een spetterende performance, evenals Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2005 winnaar Debojit Saha.

Uiteindelijk werd de top 3 bekendgemaakt. In totaal zijn er 10,61,44,334 stemmen binnengekomen. Er is echter niet veel verschil tussen het aantal stemmen per finalist.
3de plaats: Amanat Ali met 3,43,14,257 stemmen
2de plaats: Raja Hasan met 3,52,40,963 stemmen
1ste plaats: Aneek Dhar met 3,65,89,134 stemmen

Het grappige is dat bij de Internationale stemming (zonder de Indiase stemmen) van in totaal 40,160,000+ stemmen de top drie er totaal anders uitzag:
3de plaats: Aneek Dhar met 10,880,000+ stemmen
2de plaats: Raja Hasan met 13,811,100 stemmen
1ste plaats: Amanat Ali met 15,806,887 stemmen

Image Hoe dan ook is Aneek Dhar de rechtmatige winnaar van Sa Re Ga Ma Pa Challenge 2007. Aneek is pas 18 jaar oud en was daarmee één van de jongste contestanten. Na zijn allereerste performance, “Tauba Mein Pyar Karke” waren de mentors en ook het publiek helemaal weg van hem. Zijn populairste performances zijn onder andere “Dil Se Re” uit Dil Se en “Sandese Aate Hai” uit Border. Volgens de mentors was zijn beste performance “In Dino” uit “Life in a Metro”.


Rashna Doerga

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!