Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie arrow Hindoeisme arrow Geniale Birbal
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Geniale Birbal E-mail
Akbar zwierf vaak door de straten van Agra om een kijkje te nemen hoe de gang van zaken gingen in zijn rijk. Op een dag liep hij de straten af en zag een enorme drukte met veel mensen. Hij liep er naar toe om er een kijkje te nemen wat er aan de hand was.

"Jullie staan op het punt om de grootste Bahurupi op aarde aan te schouwen," riep één van de mensen. Akbar's nieuwsgierigheid werd geprikkeld en hij besloot om er een kijkje te nemen. Hij zag dat er eerst een stier kwam.. Akbar dacht: "Deze groep schijnt de kunst vervolmaakt te hebben." Op een gegeven moment zag hij een jongeman die niet bepaald vrolijk keek. Hij had een blik van niet bepaald onder de indruk te zijn. Na afloop pakte die jongeman een steen en worp die naar de stier toe. Iedereen stond er verbaasd bij, omdat ze de bedoeling van niet snapten. "Die is niet goed wijs," dachten ze. Akbar liep naar de jongeman toe en vroeg hem waarom hij die steen gegooid had. Zijn verklaring was dat een ieder met een beetje handigheid zich kan vermommen, en slechts weinig kunnen die vermomming vervolmaken tot aan de reflexen toe. Dus met andere woorden toen hij die steen gooide en de stier raakte "trok hij werkelijk met z'n huid als een echte stier met pijn."

Akbar vond hem een slimme jongen en vroeg naar zijn naam. "Birbal heet ik mijneer," zei. Akbar vroeg of hij voor hem wilde werken.Birbal accepteerde dit aanbod met beide handen. Birbal zei: "Hoe zou ik een koninklijk bevel kunnen weigeren?" Akbar schrok hier even van, en vroeg Birbal hoe hij het wist je. Waarop Birbal antwoordde: "Uw manier van spreken en de koninklijke houding verraden u." Zo werd Birbal een van de negen juwelen van Akbars hof. Birbal bewees zich aan Akbars hof en hij was iedereen te slim af. Niemand kon zomaar tegen hem op.

Op een avond kwam er een pandit uit het zuiden, speciaal om Birbal aan te spreken. Hij had namelijk heel veel over de wijsheid van Birbal gehoord en wou hem een paar vragen stellen. Birbal werd geroepen en de pandit vroeg Birbal: "Wilt u honderd makkelijke vragen of slechts één moeilijke vraag beantwoorden." Waarop Birbal antwoordde: "De keizer is niet in de stemming om honderd vragen uit te zitten dus stelt u maar één moeilijke vraag." En zo kwam de pandit met zijn vraag en die luidde: "Wat was er het eerst, kip of ei?" Waarop Birbal op antwoordde: "De kip natuurlijk!" De pandit vroeg hoe hij dat zo zeker wist.
"Ik ben bang dat dit uw tweede vraag is pandit. Wij hadden afgesproken dat er maar één moeilijke vraag gesteld zou worden. En zo werd de pandit het zwijgen opgelegd.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!