Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Invloeden van de Maffia op Bollywood…
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Invloeden van de Maffia op Bollywood… E-mail
ImageBollywood sterren en filmmakers worden soms geassocieerd met de Mumbai onderwereld. Van sommige was dat al bekend en sommige hebben zelfs nauwe banden met de maffia met behulp van de regisseurs en producenten. De arrestatie van Nazeem Riziv (producent van Chori Chori Chupke Chupke) en financier Bharat Shah moest een sterk signaal geven aan diegene die banden hebben met Chota Shakeel en/of andere maffia organisaties.

Na deze arrestaties stond de onderwereld op een laag pitje tot er een idee ontstond om 
Aamir Khan te ontvoeren na het succes van Lagaan. Echter was het complot al ontdekt door de politie in Mumbai. Sindsdien lijkt het alsof de onderwereld minder actief geworden is in de Bollywood scène.

De voortdurende druk van de politie op Chota Shakeel's bende en de toenemende veiligheidsmaatregelen voor de bekende filmsterren heeft ervoor gezorgd dat de maffiabaas zijn invloed begint te verliezen in Bollywood. Het aantal afpersingen, bedreigingen zijn drastisch gedaald in het afgelopen half jaar. Sterker nog, er zijn haast geen klachten binnengekomen over afpersingen. Er hebben echter wel twee niet gerelateerde incidenten plaatsgevonden, enkele weken geleden. De mislukte ontvoering van Manisha Koirala in Chennai en de bedreigingen aan het adres van acteur Sohail Khan de broer van Salman Khan. Hoewel de politie het aantal bedreigingen omlaag heeft kunnen halen lijkt het alsof de onderwereld langzaam maar zeker weer terug komt.

Toen Manisha met acteur Rajnikanth een scène aan het voorbereiden was voor een film, was Sanjay Ghate een ontvoering aan het beraden. Gelukkig voor Manisha besloot ze op het laatste moment om haar rooster met drie dagen te vervroegen. De politie Chennai slaagde erin om Ghate te doden voordat hij Manisha kon ontvoeren.

De actrice is al vaker bedreigd maar nam het niet serieus. Mensen in het vak zeggen dat Manisha de aandacht kreeg nadat ze een groot geldbedrag kreeg van Zee TV voor de geflopte Sawaal Das Crore Ka, daar had ze maar een paar weken voor het project gewerkt.

Een paar dagen voor de gebeurtenissen van Manisha, kreeg Sohail Khan een telefoontje van Ejaz Lakdawala een top killer die al vele moorden op zijn geweten heeft. Ejaz eiste 'smeer' geld van Sohail omdat hij zijn debuut zou maken als een held in Maine Dil Tujhko Diya, dat binnenkort gereleased zou worden. 

Sohail heeft toen contact gemaakt met de Anti-Extortion Cell (AEC) van de Crime Branch (CB) welke zijn klacht gingen behandelen. De hogere officieren adviseerden hem echter om particuliere bewakers in te huren. De boze Sohail weigerde om te praten over dit incident: "Ik kan er nu niet over praten". De politie officier welke de zaak behandelt vroeg mij om niet te praten" zei Sohail over dit onderwerp.

Minister van volkshuisvesting Kripashankar Singh, kondigde recentelijk op tv aan dat 56 tv persoonlijkheden onder politie bescherming zijn. Toch gaan de afpersingen door. Vorig jaar alleen al werden er 63 zaken waarin bedreigingen van tv persoonlijkheden zoals Amrish Puri, Urmila Matondkar en Ajay Devgan geregistreerd.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!