Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Body & Beauty arrow Make-up spullen reinigen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Make-up spullen reinigen E-mail

Body & BeautyPenselen en kwasten hebben af en toe een reinigingsbeurt nodig. Huidvet en make-upresten plaatsen zich gemakkelijk in de borstelharen en ook bacteriën voelen zich er op hun plaats. Dat maakt niet alleen het opbrengen van de make-up moeilijk, maar hebben ook een schadelijke invloed op de producten zelf: poeder wordt bijvoorbeeld spekkig en geeft geen poeder meer af.

Schuimige reiniging
Penselen, kwasten, maar ook sponsjes verdragen heel goed een beetje schuim. Giet een beetje shampoo of milde zeep gewoon in je hand en schuim die op met het penseel. Dit herhalen totdat het schuim niet meer verkleurt. Druk vervolgens de overtollige vocht er voorzichtig uit en schud het penseel kort met de hand, zodat het weer in vorm komt. 

Drogen
Droog het penseel staande, zodat de lucht er van alle kanten bij kan. Als het vocht zich ophoopt doordat het penseel bijvoorbeeld op een handdoek ligt, kunnen er zich bacteriën in nestelen. Laat penselen, ook als ze geen houten handvat hebben, niet te lang in water liggen, want dan lost de lijm op en laten de haren los. 

Sponsjes
Bijzonder gevoelig voor bacteriën en schimmels zijn sponsjes waarmee foundation wordt opgebracht. Daarom is het raadzaam om zo een sponsje regelmatig onder warm stromend water uit te spoelen, goed uitknijpen en drogen. Leg het niet op de verwarming, want dan wordt het materiaal brokkelig. Echt schoon worden sponsjes in de wasmachine bij 30 tot 40 graden.

Wimperborsteltje
Wimperborsteltjes en -kammetjes verlangen ook regelmatig onder warm water uitspoelen. Met een schoon borsteltje worden de wimperhaartjes veel beter van elkaar gescheiden. 

Wimpertang
De wimpertang kan het beste gelijk na gebruik gereinigd worden. Is de tang eenmaal verontreinigd met gedroogde mascararesten, dan kunnen wimperharen eraan blijven plakken en zelfs uitgetrokken worden. De wimpertang kan heel gemakkelijk gereinigd worden met een olievrije oogmake-up remover en een wattenstaafje of watje. Metalen wimpertangen altijd goed droog maken, anders roesten ze.

Felisha Kariman

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!