Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Biografie van Alka Yagnik
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Biografie van Alka Yagnik E-mail

BollywoodJe zal haar ongetwijfeld wel herinneren van het liedje 'Ek, Do ,Teen' uit de film 'Tezaab', een film uit de jaren tachtig. Maar dat is niet één van haar beste werken, wat dacht je van het liedje 'Kitni bechain hoke tumse mili' uit de film 'Kasoor'? Alka wordt dan ook wel de 'Queen Of Hindi Filmmusic' genoemd.

Met het aftreden van Lata Mangeshkar uit de muziekwereld, maakte Alka toch een kans om zichzelf te profileren tot een groot succes. Ze werd geboren in Calcutta (een provincie in India, hoog in het noorden), als dochter van een klassieke zanger. Zo had ze al op vroege leeftijd door hoe de muziekwereld nou echt in elkaar zat. Haar talent werd al in een vroeg stadium ontdekt, en daarom zong ze op een leeftijd van zes jaar al bhajans voor het lokale radiostation. 

Door haar talent te ontwikkelen tijdens haar schooljaren, werd haar aangeboden om naar Bombay te gaan en haar geluk te vinden door het zingen van soundtrack liedjes. Voordat ze aangenomen werd bij een muziekproducent, moest ze eerst enkele moeilijke voorrondes doorstaan. Ze had zelf nooit verwacht door de voorrondes te komen. Het lukte haar uiteindelijk toch wel! Zo kreeg ze een kleine doorbraak bij het publiek met het liedje 'Mere angane mein' uit de film 'Lawaaris', maar haar debuut maakte ze toch echt met het liedje 'Ek, Do, Teen' van de film 'Tezaab'.

Ze bleef doorgaan en zong de soundtracks van superhits 'Qayamat Se Qayamat Tak', 'Akele Hum Akele Tum', 'Deewana', 'Baazigar', 'Karan Arjun', 'Criminal', 'Raja Hindustani', 'Hum Hain Rahi Pyar Ke', 'Refugee', en zo kan je maar doorgaan. Door de jaren heen heeft ze meer dan vier Filmfare Awards in ontvangst mogen nemen en daarbij nog eens twee Nationale Awards. Een van haar recente hits is die van de film 'Shakti - The Power'. Dit liedje heet 'Ishq Kameena'. 

Sudesh Jaggoe
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!