Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Specials arrow Yolanthe Cabau van Kasbergen gaat strijd aan tegen kinderprostitutie
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Yolanthe Cabau van Kasbergen gaat strijd aan tegen kinderprostitutie E-mail
ImageYolanthe heeft de TROS TV Show van Ivo Niehe haar ambassadeurschap van de stichting People’s Trust Nederland officieel bekend gemaakt. Zij gaat hiermee de strijd aan tegen kinderontvoeringen en de uitbuiting van deze kinderen in de gruwelijke Indiase bordelen. Daar worden nog dagelijks duizenden minderjarige meisjes mishandeld en verkracht.

Elk jaar worden duizenden kinderen vanuit Nepal, Bangladesh en India ontvoerd en duizenden kilometers van huis verkocht en daarna opgesloten in de helse bordelen van India. Daar worden ze, gevangen in hokjes van één bij twee meter, 20 tot 30 keer per dag verkracht. Yolanthe is in september meegereisd naar India en is getuige geweest van bevrijdingsoperaties van minderjarige meisjes uit bordelen. “Dat heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt, de situatie waar die meisjes in zaten is onvoorstelbaar. Het idee alleen al maakt me misselijk en ontzettend boos”, aldus Yolanthe.

Yolanthe: “Ik heb in de opvangcentra geheel dankzij financiële hulp van People’s Trust gebouwd zijn, gesproken met bevrijde meisjes. Ze hebben zoveel veerkracht, echt indrukwekkend. De meisjes krijgen onderwijs en leren modeaccessoires maken. Daardoor krijgen ze weer een toekomst. Aan deze projecten lever ik dus graag mijn bijdrage.”

Er zijn meer dan 150 meisjes vanaf 18 jaar opgeleid in het vervaardigen van exclusieve tassen, kettingen en shawls door het Nederlandse bedrijf Zippa Design. People’s Trust is nu dringend op zoek naar bedrijven en winkelketens in Nederland die eigentijdse kwalitatieve modeaccessoires willen laten maken door de bevrijde meisjes. De ontwerpen kunnen direct worden besproken met Evelien Hölsken, directeur van Zippa Design (www.zippa-design.nl), via Dit e-mailadres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Op dit moment zamelt People’s Trust geld in voor een nieuw opvanghuis. Yolanthe is daar enthousiast over: “Met dat nieuwe huis kan People’s Trust nog meer kinderen bevrijden en opvangen. Pooiers krijgen zo steeds minder kans om meisjes te vinden en vast te houden. Geweldig toch?” Het nieuwe opvanghuis zal gebouwd worden in Pune, een grote stad op 200 kilometer van Mumbai.

Alle donaties voor dit project worden verdubbeld via het KPA-programma van de NCDO (Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling). Henny Helmich, directeur van de NCDO, legt uit waarom: “People’s Trust doet hartstikke belangrijk werk. Dit project voldoet ruimschoots aan alle subsidie-eisen die wij stellen, dus we verdubbelen het bedrag van harte. People’s Trust bevrijdt die meiden niet alleen, maar biedt ze nog scholing en een andere bron van inkomsten ook.” Donaties zijn aftrekbaar van de belasting en kunnen worden overgemaakt naar giro 3567, t.n.v. People’s Trust Nederland, in Leiderdorp.

People's Trust Nederland
People’s Trust is in 1990 opgericht om de allerarmsten in India en Nepal te ondersteunen. Vanaf 1997 heeft de strijd tegen kinderprostitutie prioriteit. Elk jaar worden duizenden meisjes ontvoerd en/of met valse beloftes meegelokt. Alle activiteiten van People’s Trust zijn erop gericht dat te voorkomen, het bevrijden van meisjes uit bordelen en hen door onderwijs en jobtrainingen te ondersteunen bij het werken aan een nieuwe toekomst.

People's Trust heeft al twee bevrijdingsteams in India opgericht. Met het nieuwe opvanghuis kan een derde team actief worden. Dankzij opsporingsacties met de verborgen camera en invallen van de bevrijdingsteams in de bordelen zijn al meer dan 1600 meisjes, vanaf 7 jaar, uit de helse bordelen van India bevrijd en teruggebracht naar hun ouders. Meer dan 250 pooiers en ontvoerders zijn gearresteerd en zitten lange gevangenisstraffen uit. Veel bevrijde meisjes werken nu als staf in de opvangcentra en begeleiden de nieuw bevrijde slachtoffers.

Image

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!