Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Aamir Khan
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Aamir Khan E-mail

BollywoodAamir Khan heeft Bollywood naar grote hoogte gebracht. Hij kreeg veel complimenten voor de films 'Lagaan' en 'Dil Chahta Hai?'.

Volledige naam:
Aamir Hussain Khan

Geboortedatum:
14 maart 1965

Familie:
Was getrouwd met Reena en heeft twee kinderen; Een zoon Junaid en dochter Aira.

Prijzen:
1988 - Filmfare Sensational Debut Award voor 'Qayamat Se Qayamat Tak'
1996 - Best Actor Award voor 'Raja Hindustani'
2000 - Filmfare Best Actor Award voor 'Sarfarosh'
2001 - 3rd International Award voor Lagaan

Details:
Aamir heeft veel indruk gemaakt in Bollywood en bij het publiek, dit is mede dankzij zijn vele talenten, perfectionisme en discipline.

Hij speelde in 1970 in de film 'Yaadon Ki Baarat', maar zijn carrière nam pas een enorme vaart toen hij in 1980 in de kaskraker 'Qayamat Se Qayamat Tak' speelde. Ondanks dat hij een perfectionist is, liet hij zich niet op de voorgrond zien. Hij vermeed Bollywood feesten. Tegen ongevraagde publiciteit antwoordde hij: "Ik heb een indruk van mezelf en ik voel er niks voor om dat in het openbaar te zeggen."

Aamir's werkmethode en perfectionisme zorgen ervoor dat hij maar één à twee films per jaar maakt. Niet iedereen uit Bollywood is hier blij mee. Aamir's woorden waren: "Ik kan niet werken zoals de Indiase film industrie werkt. Ik hou ervan om één film tegelijk te doen en daar al mijn tijd en energie in te steken."

Met deze gedachte is het geen verassing dat hij veel waarde hecht aan zijn familie, die staan dan ook op nummer één. Ook werkt hij niet op zondagen en brengt hij de tijd door met zijn familie.

Ondanks zijn populariteit is hij bescheiden gebleven en heeft hij zijn hoofd niet in de wolken zoals sommige Bollywood acteurs dat wel hebben.

De vooruitzichten voor Aamir zien er veelbelovend uit, niet alleen voor hem maar ook voor zijn fans.

Ryan

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!