Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow De keuze van 'Devdas' als officiële zending
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
De keuze van 'Devdas' als officiële zending E-mail

BollywoodProducent-regisseur Shakti Samanta is het hoofd van een commissie bestaande uit zestien leden van het Film Federation of India (FFI). Zij kiezen de uiteindelijke winnaar die naar de Oscars zal gaan om te strijden voor een nominatie. 'Devdas' kreeg tijdens het stemmen voor de zending vijf stemmen van de mogelijke zestien.

'Devdas' versloeg hiermee Mani Ratnam's Tamil film 'Kannathil Muthamittal' (gebaseerd op een demonstratie in Sri Lanka), Rajkumar Santoshi's 'The Legend of Bhagat Singh', Karan Johar's 'Kabhi Khushi Kabhie Gham', Arjun Sajnani's 'Agni Varsha', en de Bengali films 'Manda Mayer Upaakhyan'en Anjan Dey's 'Saanjhbhatir Roopkathara'.

Tot nu toe hebben maar drie films in de gehele geschiedenis van Bollywood het voor elkaar gekregen om een nominatie te bemachtigen, namelijk 'Mother India', 'Salaam Bombay' en afgelopen jaar 'Lagaan', maar geen van alle hebben ooit de Oscar in de wacht kunnen slepen. "Het is een heerlijk gevoel." vertelde Sanjay Leela Bhansali aan journalisten zodra het nieuws bekend werd gemaakt. "We zijn op dit moment hard bezig met een strategie voor het promoten van 'Devdas'. Voor advies en verhalen over hun ervaringen en dergelijke zal ik zeker Ashutosh Gowarikar en Aamir Khan raadplegen. "Ik ben echt hartstikke blij."

Aamir Khan over de film, "'Devdas' is een hele mooie film die goed en prachtig in elkaar is gezet, met een prachtig décor die de rijkheid, elegantie en stijl uitstraalt. Dit werd sterker gemaakt door de geweldige en briljante acteerprestaties door alle acteurs. Of het nu Shahrukh, Madhuri of Aishwarya is. Zelfs Kiron Kher gaf een prachtige voorstelling. Ik steun Sanjay's team ontzettend en wens ze erg veel succes toe. Het harde werk aan de film krijgt eindelijk de beloning die het verdient. Deze keer moeten ze de award in de wacht slepen."

Toen we vroegen of 'The Legend of Bhagat Singh' misschien een betere keuze geweest zou zijn zei hij, "Ik denk wel dat de jury weet welke film de meeste potentie heeft om te kunnen winnen. Het is overigens hun werk en ik zou daar geen commentaar op moeten geven," vulde Khan aan.
"Dit is zeker de grootste beloning die we ooit konden krijgen voor 'Devdas'," zei Shah Rukh Khan. "Iedereen die bij de film betrokken was en heeft meegewerkt waren er zoooo erg bij betrokken. Ik ben blij dat al hun harde werk nu eindelijk beloond worden. Ik ben heel erg blij met het feit dat ik ook deel uit mocht maken van het team." Eros International is van plan om 'Devdas' nog een keer uit te brengen in de vorm van een mainstream film in Amerika.

Vorig jaar had 'Lagaan' de nominatie voor 'Best Foreign Language Film' in de wacht gesleept en dat heeft de deuren voor India naar buiten toe geopend. De westerse cultuur raakt steeds meer geïnteresseerd in Bollywoodfilms. Sanjay Leela Bhansali heeft Ashutosh Gowarikar, regisseur van 'Lagaan', voor promotietips benaderd. In een interview heeft Gowarikar verklaard "Ik ben bereid om Sanjay Leela Bhansali op de hoogte te stellen van alles wat wij hebben meegemaakt en hoe wij als team de promotie en alles wat hierbij komt kijken hebben aangepakt."

Het wachten
Het duurt helaas nog eventjes voor het bekend is welke films er doorgaan voor een nominatie en gaan strijden in de categorie voor Best Foreign Film!
Februari 11, 2003: De nominaties zullen bekend worden gemaakt om 5:30 a.m. PST, in het Samuel Goldwyn Theater.

Charla Manohar

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!