Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Profiel: Raveena Tandon
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Profiel: Raveena Tandon E-mail

BollywoodKnap, getalenteerd en een van de weinige actrices in Bollywood die een herkansing kreeg.

Volledige naam: Raveena Tandon
Geboortedatum: 26 oktober 1974
Familie: Haar vader heet Ravi Tandon en haar broer is Rajiv Tandon.

Details:
Raveena komt uit een welvarende familie. Haar vader Ravi was een succesvolle regisseur die in de jaren 70 en 80 vele films zoals “Majboor” met Amitabh Bachchan en “Nazrana” met Sridevi op zijn naam schreef.

Op jonge leeftijd stopte Raveena met studeren aan de Bombay's Meethibai College om model te worden. Helaas was ze niet meteen een succes in de modewereld waardoor ze in enkele reclame commercials heeft gespeeld om dan uiteindelijk een debuut te maken in haar eerste film “Pathar Ke Phool” in 1991. De film was geen kaskraker maar wel genoeg om de nodige publiciteit te krijgen wat resulteerde in aanbiedingen van goede films. In haar volgende film speelde ze samen met Aamir Khan in de film genaamd “Time Machine”. Helaas waren er complicaties waardoor de film de bioscoop nooit bereikt heeft.

Pas in 1994 was haar eerste echte kaskraker “Andaz Apna Apna” een feit. Haar succes werd nog groter toen “Mohra” uit kwam. De film haar imago extra dimensie gaf (met Akshay Kumar en Raveena’s dansscène met het bekende lied ‘Tu Cheez Badi Hai Mast Mast’). In die periode kreeg ze ook een relatie met Akshay Kumar.

Na “Mohra” bleven echte kassuccessen uit. Dit was het resultaat van gezonde concurrentie van actrices zoals Manisha, Madhuri en Karishma. Pas in 1997 kreeg ze met de film “Ziddi” weer de publiciteit die ze nodig had.

In de afgelopen jaren heeft ze geprobeerd om verschillende rollen te spelen wat bijna haar babe image koste, in een poging om erkenning als serieuze actrice te krijgen. In 1999 speelde ze een normale onschuldige vrouw in een low budget film.

Het heeft jaren geduurd om het succes te bereiken, ze heeft vele trucs en vaardigheden geleerd tijdens haar loopbaan. Ze mag dan ook van geluk spreken dat ze een tweede kans gekregen heeft, iets dat zelden voor komt in Bollywood.

Tegenwoordig probeert Raveena vaker de serieuze rollen te spelen. In 2001 kreeg ze een award voor haar rol in de film “Daman”. Hoewel ze werd beschuldigd van omkoperij (haar oom zat in de jury) heeft het haar niet weerhouden om door te gaan. Gelukkig werd haar naam al snel gezuiverd door Pradeep Krishen, een ander jurylid.

Ryan

Commentaar
Zoeken
heyyy
ravina (77.163.230.xxx) 2008-12-03 17:12:25

i love raveena verry much she is most beautiful....
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!