Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Specials arrow Oost-Indiase folklore in Wijchen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Oost-Indiase folklore in Wijchen E-mail
ImageDe Hindoestaanse gemeenschap uit Wijchen organiseert i.s.m. diverse lokale organisaties een Oost-Indiase processie in Wijchen op zaterdag 22 december. De tocht gaat van Wijchen-Zuid naar Het Multifunctioneel Hindoestaans Cultureelcentrum (MHCC) Wijchen, beter bekend als de Tempel in Wijchen.
Het is ronduit bijzonder dat het festival waarvoor miljoenen mensen van over de hele wereld naar India afreizen, nu naar Gelderland en Wijchen komt. Anno 2007 wordt deze processie, ook wel Rath Yatra (reis per kar) genaamd, gehouden in onder meer Hongarije, Litouwen, Rusland, Brazilië, Amerika, Australië, Zuid-Afrika, Engeland, Maleisië, India, Japan, Duitsland, Zwitserland, Italië en Spanje.

Historie en betekenis
De Rath Yatra is ontstaan in Orissa, India. Ruim 40 jaar geleden is het in het westen door Srila Prabhupada (de stichter van de Hare Krishna beweging) geïntroduceerd. Bij de Rath Yatra wordt het beeld van Heer Krishna op een kar door de stad getrokken waar het publiek Hem kan aanschouwen. Het voorttrekken van de kar met de beeldgedaante en/of het aanschouwen van de beeldgedaante schenkt goddelijke genade en een verblijf in Zijn nabijheid.

Route en programma
De stoet vertrekt om 12:45 uur vanaf Winkelcentrum Zuiderpoort. Via zuiderdreef, oosterweg, marktplein, sterrebosseweg, kasteellaan, bronckhorstlaan en Stationslaan komt het om 14:15 uur aan bij de Shree Raam Mandir aan de Stationslaan 18. Een uur vóór vertrek en een uur ná aankomst vindt op beide locaties een cultureel programma plaats met vrolijke zang, dans en muziek. De route leidt langs het Mozaïek en het Molenhuis omdat deze de voormalige onderkomens zijn van de Wijchense Hindoestaanse gemeenschap. Alle Wijchenaren en overige belangstellenden worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit festijn. Iedereen krijgt rond 15:00 uur een warme maaltijd aangeboden. Het gebouw aan de Stationslaan 18 is toegankelijk voor een rolstoel.

Voor meer informatie kunt u ook onze website raadplegen: www.hindoestaanscultureeelcentrum.nl of bellen met 024 7851841 of 06 21437817.

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!