Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Indian Hair E-mail

Beauty‘Indian Feelings’ ? Misschien beschik je ook wel over ‘Indian hair’.

Dit is in de meeste gevallen natuurlijk een positief ding. Denk; een bos dik zwart haar. Denk; mooie lange zwarte wimpers. So far so good. Er zijn echter ook die plekken waar het voor elke vrouw not done is om ook maar ietwat lieve kleine babyhaartjes te laten groeien. Vanzelfsprekend hebben we het dan over de oorlogsgebieden: bikinilijn, benen, oksels en gezicht.

In de eeuwigdurende strijd tegen vijand ‘haar’ op die plekken, zijn er een aantal middelen inzetbaar. Bij deze zetten we ze nog even op een rijtje.

Voor de ‘modern woman’ die weinig tijd heeft, is scheren of het gebruik van een ontharingscrème een optie. Het effect is echter van korte duur en je krijgt er dikke lelijke harde haartjes van.

De volgende mogelijkheid is het gebruik van hars. Harsen betekent vaak een week of drie totale verlossing. De haartjes blijven zacht, worden dunner en zelfs minder op den duur. Je kunt het harsen bij de schoonheidsspecialiste laten doen of natuurlijk gewoon zelf. Harsapparaten zijn in diverse winkels te koop.

Het harseffect is ook te bereiken met een epileerapparaat, zoals de Epilady. Je moet wel een dame zijn met haar op je tanden, want beide methodes kunnen wat tranen veroorzaken. Ook zul je regelmatig moeten scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Gezichtshaartjes zijn eveneens gemakkelijk te harsen. Bijvoorbeeld met de strips van Strep. Deze haartjes (en eventueel die op je armen) kun je tevens pijnloos ontkleuren oftewel bleken. Dit kan lekker snel met de crème van Silx (binnen 5 minuten) of met die van Strep (houdt lang aan, maar is minder prettig in gebruik).

Als je serieus wilt gaan afrekenen met deze kwestie, kun je beginnen met elektrisch epileren of laserbehandelingen.
De eerste is een tijdrovende methode. De schoonheidsspecialiste (of jij zelf met een epilator apparaatje, o.a. te koop bij Neckermann) pakt haartje voor haartje aan, door middel van stroomstootjes. Na 5 tot 10 keer geeft het haarzakje in de meeste gevallen, de pijp aan Maarten. Soms komt het echter weer terug.

De verschillende laserbehandelingen beloven ook een permanent resultaat. Deze behandelingen zijn prijzig en over het effect lopen de meningen uiteen. Ook zijn er gevallen bekend van mensen die met brandwonden naar huis gingen omdat zij door een onkundige persoon waren behandeld. Wees op je hoede voor de beunhaas!

Kortom er is nog steeds geen wondermiddel dat ons de strijdbijl kan doen begraven en met de zomer op komst zullen er gegarandeerd weer miljoenen van die taaie rakkers sneuvelen. RIP.

Rosa de Sousa

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!