Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Specials arrow Reportage: Bollywood The Show
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Reportage: Bollywood The Show E-mail
ImageOp 28 December was het eindelijk zover. De première van Bollywood the Show in de Amsterdam RAI. Met in de hoofdrollen Carol Furtado in de rol van Ayesha, Deepak Rawat als Uday, Denzil Smith als grootvader Shantilal, Chander Khanna als de verteller en nog de komische duo Pramod Pathak en Romi Jaspal als Ropi en Gopi. Pramod Pathak vertolkte ook tevens de rol van de producer. Een show die hele grote verwachtingen opriep met de muziek van de beroemde Merchant broertjes, Salim en Sulaiman, die door de jaren heen voor de muziek hebben gezorgd in grote producties als ¨Bhoot¨ ¨Dhoom¨ en meest recent voor de film ¨Kaal¨ die geproduceerd is door Karan Johar en Shahrukh Khan. De choreografie die de hele show compleet maakten samen met de muziek werd verzorgd door Vaibhavi Merchant. De beroemde choreograaf die de dans regelde in bekende films zoals, ¨Devdas¨ ¨Dhoom¨ ¨Veer Zaara¨ en ¨Bunty aur Babli¨.

 

De verhaal is geschreven door Toby Gough, maar is natuurlijk gebaseerd op de autobiografie van de choreograaf van de show, Vaibhavi Merchant. De show heette ook oorspronkelijk ¨The Merchants of Bollywood¨ maar is later veranderd naar ¨Bollywood the Show¨ Grote namen in Bollywood, zoals Salman Khan, Priyanka Chopra, Rani Mukherji en Abhishek Bachchan zijn heel erg trots op de Merchant familie en deze productie. Eén van de grootste en belangrijkste namen in Bollywood, Amitabh Bachchan is zelfs de show gaan kijken en was erg onder de indruk. ¨Zoveel enthousiasme en energie die in de show is gestoken. Heel mooi hoe de dans, de choreografie samen smelt. Ik wens de show heel veel succes en weet zeker dat hij zal aanslaan bij iedereen.¨ aldus Amitabh Bachchan.

Image De liedjes die je terughoorde in de productie waren allemaal nummers die konden worden herkend door jong, oud en alle Bollywood fans daar tussen in. De nummers waar Vaibhavi Merchant de choreografie voor heeft verzorgd zoals, ¨Dhoom¨ ¨Kajra Re¨ en de uiteindelijke nummer waar de hele zaal mee kon swingen ¨It´s the time to disco¨ Vaibhavi Merchant geeft zelf ook toe dat ze niet aan deze productie is begonnen alleen maar voor de Bollywood fans, maar voor iedereen die van entertainment houdt. ¨Het is een show voor iedereen. Niet alleen maar de Indiërs, maar iedereen die houdt van zang en dans.¨ aldus Vaibhavi Merchant.

Ik was naar de show gegaan met heel veel vraagtekens in mijn hoofd. Ik ben zelf een Turkse vrouw die houdt van Bollywood, maar wist niet zeker wat ik van deze show zou kunnen verwachten (ik had zelfs twijfels of ik het zou verstaan…) Maar gelukkig kwam dat goed want de hele productie was Engels gesproken, met hier en daar af en toe een Hindi woord (maar die begreep ik dan wel weer, dankzij al mijn jaren flinke dosis Raj Kapoor, Rishi Kapoor, Amitabh Bachchan, Rekha en tegenwoordig Akshay Kumar en natuurlijk King Khan die alleen mij heel wat Hindi heeft geleerd)De nummers die je voorbij hoorde komen kende ik allemaal, want ik heb al die films in mijn kast zitten (origineel dankzij www.bollywoodwinkel.nl natuurlijk) ;-). Bollywood The Show was een geweldige ervaring. De show was heel mooi in elkaar gezet. De geografie en de muziek smelten heel mooi samen en de uitstraling was fantastisch. De grappen waren heel licht maar erg amusant en je leerde er zelfs nog een paar dingen bij over je favoriete acteurs en actrices van vroeger en van vandaag. Ik kan niet wachten tot de volgende productie.

Nejla Karatas

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!