Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Specials arrow Slovenië: Officiële lancering van het Europees Jaar van de interculturele dialoog
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Slovenië: Officiële lancering van het Europees Jaar van de interculturele dialoog E-mail
Op 8 januari 2008 lanceert de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, samen met de Sloveense premier, Janez Janša, officieel het Europees Jaar van de interculturele dialoog. Voorafgaand aan de lancering vindt op 7 januari in Ljubljana een conferentie plaats getiteld ‘Interculturele Dialoog als een fundamentele waarde van de EU’. Deze evenementen vormen de aftrap van vele activiteiten die in 2008 in heel Europa op de agenda staan. De Nederlandse invulling staat vooral in het teken van de dialoog met migrantengroepen.

Het Europees Jaar richt zich op interactie van culturen en de verdieping van de relatie tussen nationaliteiten en religies. De dialoog is het middel voor een versterking van het begrip, de tolerantie, solidariteit en een gevoel van saamhorigheid tussen Europese burgers. Volgens een recent Eurobarometer onderzoek heeft tweederde van de Europeanen dagelijks contact met ten minste één persoon met een andere religieuze, etnische of nationale achtergrond. Dit laat zien dat interculturele contacten een alledaags voorkomen is in de EU. Meer dan 70% van de respondenten ervaart deze relaties als positief en verrijkend.

Het Europees jaar bouwt voort op deze houding. De belangrijkste voertuigen om de boodschap van het Jaar over te brengen zijn 27 grote nationale projecten en 7 pan-Europese projecten. Daarnaast zullen vijftien Europese ambassadeurs de interculturele dialoog in Europa promoten. In Nederland vinden twee nationale projecten plaats: ‘Hidden Trees’ en ‘Blood Brothers’. De coördinatie van het campagnejaar is in handen van Stichting Internationale Culturele Activiteiten/SICA en Kosmopolis.

Naast de twee nationale projecten, is er ook ruimte voor lokale en regionale samenwerkingsprojecten. Kosmopolis en SICA roepen organisaties op om hiervoor voorstellen in te dienen. Met de oproep willen zij gevarieerde en kleinschalige activiteiten in het kader van het Europees jaar stimuleren en actieve deelname door diverse groepen in buurten en wijken in heel Nederland bevorderen. In aanmerking komen activiteiten waarin de interculturele dialoog, culturele diversiteit en de rijkdom van diverse culturen een rol spelen. Deadline voor indienen is 31 januari 2008.

Hoewel de nadruk ligt op de activiteiten in de lidstaten, zal Brussel zelf ook gastvrouw zijn voor een aantal evenementen. Er worden onder meer zes grote debatten met commissarissen en vooraanstaande persoonlijkheden georganiseerd over onderwerpen zoals migratie, minderheden, onderwijs, cultuur en religie.

Meer informatie: www.dialogue2008.eu

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!