Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Religie arrow Islam arrow Mama, ik wil ook vasten...
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Mama, ik wil ook vasten... E-mail
“Ik ben al groot mama ik wil ook meedoen aan het vasten. ik wil nog niet eten,” zei Aseem tegen zijn moeder en schudde zijn hoofd.
“Aseem, je vast ook mee. Kinderen van zeven jaar eten ’s-ochtends en een beetje in de middag verder eten ze niets tot de avond.”

“Maar jij vast niet zo, mama,” zei de kleine Aseem en stond erop mee te doen als zijn moeder.

“Kijk, Aseem ik ben ouder. Grote mensen doen het zo. Kinderen van zeven jaar doen op een andere manier mee aan het vasten.”

De jongen was opeens in diepe gedachten gezonken en vroeg aan zijn moeder: “Maar waarom vasten we eigenlijk, mama.”

“Dat is een hele goede vraag, Aseem.” Ze stond vervolgens op en liep in richting van de keuken. Ze opende en keukenkast en haalde er iets uit. “Weet je wat dit is, Aseem?”

“Dat is een blender.”

“En wat doe je met een blender.”

“Het maakt al het fruit die we erin doen sap.” Aseem’s moeder moest lachen. “Ja, het maakt fruit heel fijn tot sap. Ons lichaam doet hetzelfde. Al het voedsel dat in de maag komt wordt fijn gemaakt. Het lichaam neemt op wat het kan gebruiken en de rest is afval. Het lichaam doet het dag in dag uit.”

De jongen ging weer denken en vroeg aan zijn moeder: “Wordt het lichaam niet moe dan mama?"

“Het lichaam wordt zeker moe, net als de blender. Wanneer we de blender teveel gebruiken om sap te maken, werkt hij niet meer. Het moet dan gemaakt worden. Zo heeft het lichaam ook rust nodig zodat we ons werk beter kunnen doen. Daarom vasten we tijdens de Ramadan en op enkele andere dagen.

“Vast iedereen, mama?”

“Niet iedereen vast. Wanneer je ziekt bent, een baby krijgt, oud en zwak bent of zeven jaar bent vast je niet.”

De jongen ging nog meer denken. Het voedsel dat zijn moeder had aangeboden begon hij te eten. “Maar wat als je niet wilt vasten?”

“Allah weet wat goed voor ons is en wat niet goed is. Daarom moeten we naar hem te luisteren, hij ziet alles en weet alles. We houden van Hem en zijn bang voor hem, we willen hem goed dienen en willen niet dat hij boos op ons wordt.”

“Krijg jij geen honger, mama?”

“Natuurlijk krijg ik honger, mijn kind. Maar we houden onszelf bezig met belangrijke zaken. Zo worden we afgeleid en denken we minder aan het eten. We lezen de Koran, gaan zieke mensen bezoeken of we gaan naar de moskee. Er zijn veel dingen die we kunnen doen om ons bezig te houden. Voordat je weet is het etenstijd.”

“Is een andere reden waarom Moslims vasten?”

“Ja. Je hebt geluk, Aseem omdat jij elke dag eten hebt. Niet iedereen heeft dat.”

“De armen hebben niet elke dag iets te eten, toch mama.”

“Dat klopt. Wanneer we honger kunnen lijden als de armen, kunnen we beter begrijpen dat ze hulp nodig hebben.”

De kleine jongen scheen tevreden te zijn met het antwoord dat zijn moeder hem had gegeven. “Mama, mag ik met jou en papa mee om de armen te helpen.” “Natuurlijk mag dat.”

Arife

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!