Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Entertainment arrow Health arrow Blessurevrij voetballen
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Blessurevrij voetballen E-mail
  Voetbal, dé sport van Nederland, heeft niet alleen z'n leuke kanten, want de kans om een blessure op te lopen tijdens het voetballen is zeer groot; geveld tijdens een kopduel, een iets te mooie actie die je zelf maakt of onderuit worden geschoffeld door je tegenstander. Hoe hoger het niveau des te harder gaan de voetballers een duel aan, dus de kans om een blessure op te lopen is dan aardig groot. Denk maar aan de legendarische woorden van Rinus Michels: "Voetbal is oorlog!"….en daar waar oorlog is, kunnen slachtoffers vallen…

Liesblessure
Wie kent het niet, dat irritante en pijnlijke gevoel tussen de plek waar je beenspieren aan je bekken vastzitten. Liesblessures ontstaan vaak op natte, (licht) bevroren velden, vanwege de gladheid.

Voorkomen
Pas je training aan op het conditie van het veld, als dat nat en glibberig is, moet je loopoefeningen doen waarbij je rechte looplijnen maakt, zodat het risico op uitglijden minder groot is.

Genezen
Helaas geen wondermiddeltje of iets dergelijks, maar gewoon heel simpel VEEL RUST, forceer je lies vooral niet door na 2 à 3 dagen weer te beginnen met voetballen.

Enkelblessure
Niet om iemand af te schrikken, maar dit is echt een blessure die je je hele leven lang kan achtervolgen. Ik persoonlijk heb ook mijn beide enkels om zeep geholpen en geloof me het is geen pretje. Het is hard werken aan je herstel en om je angst te overwinnen om weer in duels durven te gaan. Een enkelblessure ontstaat meestal wanneer je voet vast op het veld staat en je verstapt je op een manier dat de enkel naar buiten zwikt.

Voorkomen
Wanneer je weet dat je slechte enkels hebt, dien je je enkels goed "tapen", of je moet goeie enkelbandjes dragen.

Genezen
Als je een enkelblessure hebt of hebt gehad, dan is het belangrijkste om aan zogenaamde "balanstraining" te doen. Dat houdt in dat je op 1 been moet staan en je zelf probeert te stabiliseren om te voorkomen dat je omvalt, dat is een uitstekende manier om enkelblessures te overwinnen.

Knieblessures
Meestal treedt een knieblessure op tijdens het draaien, dan blijft je onderbeen aan de grond vast en je bovenbeen draait, zo kunnen er allerlei structuren kapot gaan in de knie, denk maar je meniscus, je binnenste knieband en zelfs je voorste kruisbanden.

Voorkomen
Dit is een blessure die nauwelijks te voorkomen is, wel kun je (vaste) noppen gebruiken die niet al te groot zijn, en uiteraard training, want wie getraind is heeft getrainde spieren dus ben je minder kwetsbaar

Genezen
Als je knie dikker wordt, dan zit er vocht in je knie en kun je het beste naar je dokter gaan en die gaat je knie beoordelen, misschien stuurt hij je door naar een specialist, die gaat kijken of er vocht in je knie zit dat duidt op irritatie in het gewricht of bloed, dat op een beschadiging wijst. Je kan een "Braze"dragen, maar dat is verboden tijdens het voetballen.

Soerin Ramkisoen

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!