Aishwarya   |   Akshay   |   Sanjay   |   Shahrukh   |   Bollywood TV   |   DATABASE   |   FORUM   |   NEWS   |   RINGTONES   |   TAGS

Bollywood Movie Database

Menu

Home arrow Bollywood arrow Profielen arrow Ganesh Hegde, The man behind all the magic!!!
Opmerkelijk E-news Entertainment Sport
Maximale hypotheek
Wilt u zakelijk gaan investeren? Of staat u op het punt een huis te kopen. Bereken dan zelf snel, makkelijk en overzichtelijk het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor een hypotheek. Indien u weet wat u maximale hypotheek lasten per maand zi...
Ganesh Hegde, The man behind all the magic!!! E-mail
Dit is de man achter de geweldige shows. We hebben hem eerder in Nederland meegemaakt met Craze 2003 en Craze 2004, maar nu is ie terug met de spetterende Red Chillies Productie, Temptation 2004.
Ganesh Hegde kreeg zijn eerste podiumervaring op de leeftijd van 15, toen hij meedeed aan een danscompetitie bij hem op school. Hij liet zien dat hij gevoel voor ritme had en werd gespot door een destijds bekende choreograaf.

Sinds die tijd heeft Ganesh meer dan 100 stage shows op zijn naam staan als choreograaf en velen songs voor ongeveer 20 films. Dit is inclusief de openingsact voor Michael Jackson's concert in Mumbai in November 1998 en Shaggy Live in Concert. Hij heeft ook samen met Diana King gewerkt voor de Femina Miss India verkiezing die gehouden werd in Pune in Januari 2000 en zo ook de Apache Indian Live in Concert, Indian Tour.

Dit bovenstaande achterwege gelaten, is Ganesh veelal de eindverantwoordelijk voor de vele verschillende Awardavonden die Bollywood ieder jaar tegemoet ziet. Hij is onder andere al 10 jaar verantwoordelijk voor de Filmfare Awards en de afgelopen 3 jaar voor de Zee Cine Awards, Screen Awards en de Sansui Awards. Ook de IIFA Awards 2001 in Zuid Afrika zag hem als choreograaf, maar ook de Bollywood Awards 2001 New York had hem ingehuurd.

Hegde won de Bollywood Award 2001 voor beste choreografie voor het nummer "Mehboob mere" van de film Fiza. Tevens heeft hij een aantal nominaties op zijn naam staan als choreograaf.
Film: Pyaar Kiya To Darna Kya song: "Oh Oh Jaane Jaana"
Film: Fiza song: "Mehboob Mere"
Film: Pyaar Tune Kya Kiya song: "Kambakht Ishq"
Film: Lagaan song: "O Mitwa"
Film: Koi Mil Gaya song: "IT's Magic"

Ook dit jaar sleepte Ganesh de Zee Award binnen voor Beste Choreograaf voor het nummer It's Magic in Koi Mil Gaya. Niet alleen wint hij de Indiase awards, maar ook in het buiteland zien ze hem wel zitten. Zo won hij vorig jaar in Amerika een internationale award voor het nummer Mitwa van Lagaan.
Ook choreografeerde hij het nummer Khallas van de film Company. Dit bleek een echte rage onder de filmfans.

Hegde werd al snel een begrip en de beste keus voor de Indiase Entertainment in onder andere Live concerts in de USA, UK en Canada. Voor Ganesh blijft het niet alleen bij de choreografie. Hij is tevens erg actief in het meebeslissen in gebieden als stage direction, screenplays, audio montage en lypsyncen van zowel de sterren als zijn eigen groep.
Als Live concert choreograaf, heeft hij al velen bekende sterren zoals Amitabh Bachchan, Shahrukh Khan, Salman Khan, Aamir Khan, Hrithik Roshan, Aishwarya Rai, Karisma Kapoor, Kareena Kapoor, Raveena Tandon, Urmila Matondkar laten dansen op zijn tunes.

Hij choreografeerde Hrithik Roshans allereerste stage show in Calcutta, India in December 2000 en de tweede show in Delhi februari 2001. Beide shows werden tophits. Dit werd vervolgd door de wereldtour Heartthrobs welke werd gehouden van mei 2002 tot juli 2002. Alle recensies geven credit aan Hegde, die ook nog eens zelf een introductie act weggaf. Hegde is ook medeverantwoordelijk voor het immense succes van Lagaan: Live in Concert, welke gehouden werd in oktober 2002.

De Live concerts die hij choreografeert hebben vaak de grootste sterren van Mumbai in hun tour. De meeste shows worden gehouden in 25 steden van de USA, UK en Canada samen over een periode van 45 dagen. Hieronder een aantal van zijn meest populaire shows sinds 1995.

STAR WARS LIVE IN CONCERT (Mei 95)
MEGASTAR 97 (Mei 97)
MEGASTAR 98 (Mei 98)
AWESOME FOURSOME LIVE IN CONCERT (Aug 98)
MEGASTAR 99 (Mei 99)
MEGA MILLENIUM 99 (Aug 99)
MILLENIUM MASTI 2000 (Mei 00)
WANTED LIVE IN CONCERT (Aug 00)
RAJ KAPOOR MILLENIUM SHOW ( Dec 00)
MEGA BLAST 01 (Mei 2001)
LAGAAN LIVE IN CONCERT (Okt 01)
HEARTTHROBS HRTHIK ROSHAN LIVE IN CONCERT (Mei 02)

Ganesh Hegde is nu ook bezig om als zanger hits te gaan scoren. Hij is al een tijdje bezig met zijn album en de muziek video die erbij zal horen is zeker iets om naar uit te kijken.

Wij kunnen a.s. zaterdag gaan genieten van een geweldige show Temptation 2004 waarin hij ons misschien al een voorproefje zou kunnen geven van zijn album.

Charla Manohar

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!